‘FCA overweegt schrappen speciaal fusie-dividend’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
FCA overweegt ook om Alfa Romeo en Maserati te verkopen. (Foto: Shutterstock)

Fiat Chrysler Automobiles overweegt om af te zien van een speciaal dividend van 5,5 miljard euro dat aandeelhouders zouden krijgen bij de fusie van het bedrijf met PSA. Dat meldt de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore. 

FCA kreeg recentelijk een door de staat gegarandeerde lening van bijna 7 miljard in verband met de coronacrisis.

Andere opties om de financiële positie te versterken zouden zijn om Alfa Romeo en Maserati te verkopen. Ook zou het belang in bedrijfswagenfabrikant Sewel, een joint venture met PSA (die al bestond), kunnen worden verkocht. Brussel onderzoekt momenteel of PSA en FCA niet een te dominante speler zou worden op de bedrijfswagenmarkt. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘FCA overweegt schrappen speciaal fusie-dividend’ | Automotive Online

‘FCA overweegt schrappen speciaal fusie-dividend’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
FCA overweegt ook om Alfa Romeo en Maserati te verkopen. (Foto: Shutterstock)

Fiat Chrysler Automobiles overweegt om af te zien van een speciaal dividend van 5,5 miljard euro dat aandeelhouders zouden krijgen bij de fusie van het bedrijf met PSA. Dat meldt de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore. 

FCA kreeg recentelijk een door de staat gegarandeerde lening van bijna 7 miljard in verband met de coronacrisis.

Andere opties om de financiële positie te versterken zouden zijn om Alfa Romeo en Maserati te verkopen. Ook zou het belang in bedrijfswagenfabrikant Sewel, een joint venture met PSA (die al bestond), kunnen worden verkocht. Brussel onderzoekt momenteel of PSA en FCA niet een te dominante speler zou worden op de bedrijfswagenmarkt. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.