Britse autoproductie stort in

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
DE Goodwood factory van Rolls-Royce. (Foto: Shutterstock)

Er zijn in het Verenigd Koninkrijk in april 44,5 procent minder auto’s gebouwd. Dit is een gevolg van de sluiting van een aantal fabrieken door de nakende Brexit, meldt de Britse associaties voor de autobranche SMMT. De productie voor de interne markt daalde met 43,7 procent, die voor overzees met 44,7 procent. Het is de elfde opeenvolgende maand dat de productie daalt.

Volgens de associatie is de daling een gevolg van de impasse rond de Brexit-deal. Veel fabrikanten sloten de deuren in aanloop naar de eerste Brexit-deadline van 29 maart; de deadline werd te laat uitgesteld om deze plannen nog te wijzigen. Normaliter vindt deze productiestop plaats in de zomervakantie; hij werd nu naar voren gehaald om het proces aan te kunnen passen op een uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Deze maatregelen kan de Britse auto-industrie voor 31 oktober, de nieuwe deadline, niet nogmaals nemen, waarschuwt SMMT.

Dit jaar werden er tot nu toe 127 duizend minder auto’s gebouwd dan in dezelfde periode in 2018, een daling van 22,4 procent.

car output rolling year totals april 2019 smmt

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Britse autoproductie stort in | Automotive Online

Britse autoproductie stort in

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
DE Goodwood factory van Rolls-Royce. (Foto: Shutterstock)

Er zijn in het Verenigd Koninkrijk in april 44,5 procent minder auto’s gebouwd. Dit is een gevolg van de sluiting van een aantal fabrieken door de nakende Brexit, meldt de Britse associaties voor de autobranche SMMT. De productie voor de interne markt daalde met 43,7 procent, die voor overzees met 44,7 procent. Het is de elfde opeenvolgende maand dat de productie daalt.

Volgens de associatie is de daling een gevolg van de impasse rond de Brexit-deal. Veel fabrikanten sloten de deuren in aanloop naar de eerste Brexit-deadline van 29 maart; de deadline werd te laat uitgesteld om deze plannen nog te wijzigen. Normaliter vindt deze productiestop plaats in de zomervakantie; hij werd nu naar voren gehaald om het proces aan te kunnen passen op een uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Deze maatregelen kan de Britse auto-industrie voor 31 oktober, de nieuwe deadline, niet nogmaals nemen, waarschuwt SMMT.

Dit jaar werden er tot nu toe 127 duizend minder auto’s gebouwd dan in dezelfde periode in 2018, een daling van 22,4 procent.

car output rolling year totals april 2019 smmt

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.