‘Dalende koerswaarde Tesla zou Apple opnieuw kunnen interesseren’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Apple had in 2013 interesse in Tesla. (Foto: Shutterstock)

In 2013 heeft Apple een serieus overnamebod gedaan op Tesla. De techgigant bood 240 dollar per aandeel, dat is hoger dan de huidige koers van 200 dollar. Zo meldt Craig Irwin, analist bij Roth Capital Partners, aan CNBC.

De koers van Tesla is sinds begin 2019 met 38 procent gedaald, onder meer vanwege tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal. “Als Apple destijds interesse had, kunnen ze nu nog interesse hebben voor de juiste prijs,” aldus Irwin.

Behalve Apple had ook Google in 2013 interesse in Tesla. Na een sterke koersstijging van het aandeel trok Musk zich terug uit de onderhandelingen met Google. Zo staat in de voorpublicatie uit het boek ‘Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future’, op de site van Bloomberg.

Gisteren meldde zakenbank Morgan Stanley dat het aandeel Tesla in het meest negatieve scenario zou kunnen dalen tot 10 dollar. Eerder ging de bank nog uit van 97 dollar als laagst denkbare koers. Vooral de schuld en onzekere wereldhandel, stemmen Morgan Stanley somber. 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

Reacties

 • Ardris Megelink

  Grappig artikel weer. Als er Tesla in voorkomt moet je op je hoede zijn en het in het goede perspectief zien.

  In 2014 was de koers van Tesla 207 en is vandaag gesloten op 195,70 ofwel een daling van ca. 12 punten

  De koers van Daimler AG was in 2014 95 en is vandaag gesloten op 53,04. Een daling van 42 punten

  De koers van BMW was in 2014 91 en is vandaag gesloten op 63,39 een daling van 28 punten

  Vandaag (23e mei) had Tesla een koerswinst van 1,43%, Mercedes -7,11% en BMW -1,31%

  Tesla heeft voldoende orders in huis maar moet inderdaad nog het één en ander m.b.t. de productie en levering op de rit krijgen.

  Maar Mercedes en BMW staan aan de vooravond van investeringen in elektrische auto’s en moeten daarnaast nog hun “normale” assortiment produceren. Dat gaat hoe dan ook heel veel geld kosten. Dat is nu al in de koers te zien maar zal tussen nu en 2 jaar nog veel duidelijker worden.

  De tijd zal het leren 😉