Analyse: Tesla begint nu wel erg te zwalken

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Analyse: Tesla begint nu wel erg te zwalken

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Reacties

  • Ardris Megelink

    Een beetje een popi jopie stukje en dat is jammer. Misschien is het handig om eens naar de beurs te kijken. 5 jaar geleden deed Tesla 199,85 vandaag 273,36 Bayerische Motoren Werke AG van 89,56 naar 76,40 vandaag en Daimler AG van 66,29 naar 56,95. Het netwerk van laadstations, de gigafactory en de auto’s zelf (zeer efficiënte productie waar Audi jaloers op is!) maken dat de kosten op termijn daar veel lager liggen dan bij Mercedes en BMW. Daarbij komt nog dat Tesla geen dealernetwerk hoeft te “onderhouden”.
    BMW en Mercedes beginnen nu pas aan het avontuur en zullen zeker succesvol zijn, maar niet zonder slag of stoot. Kijk naar verkoopaantallen BMW 3 en Mercedes C serie en zie door wie ze de eerste 3 maanden gepasseerd zijn.