Samenwerking BMW en Mercedes-Benz in de pen

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Samenwerking BMW en Mercedes-Benz in de pen

BMW en Mercedes-Benz zijn aan het praten over het gezamenlijk ontwerpen en bouwen van hun kleinere modellen, de BMW 1-serie en de A-klasse van Mercedes. Die ‘alliantie’ zou ook uitgebreid kunnen worden naar andere terreinen zoals autonoom rijden.

Dat meldt Handelsblatt dat doorgaans uitstekend op de hoogte is van de ontwikkelingen in de Duitse autowereld. De eerste gezamenlijk te ontwikkelen auto’s zouden echter op z’n vroegst in 2025 van de band rollen. Beide autofabrikanten staan voor de opdracht om verder in de kosten te snijden om de enorme investeringen in elektrische aandrijving maar ook in autonome auto’s op te kunnen brengen, stelt de Duitse krant. De beide autofabrikanten hebben tot nu toe niet op de berichten gereageerd.

BMW en Daimler zijn al partners in het kaartbedrijf Here, een concurrent van TomTom, en hebben bovendien vorig jaar hun autodeeldiensten Car2Go en DriveNow gefuseerd. Daimler werkt echter ook op verschillende terreinen samen met Renault dat mogelijk op zoek moet naar nieuwe partners nu de alliantie met Nissan door het Ghosn-schandaal aan het bekoelen is. Overigens kondigden Volkswagen Groep en Ford vorige week ook al een vergaande alliantie aan.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Samenwerking BMW en Mercedes-Benz in de pen | Automotive Online

Samenwerking BMW en Mercedes-Benz in de pen

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Samenwerking BMW en Mercedes-Benz in de pen

BMW en Mercedes-Benz zijn aan het praten over het gezamenlijk ontwerpen en bouwen van hun kleinere modellen, de BMW 1-serie en de A-klasse van Mercedes. Die ‘alliantie’ zou ook uitgebreid kunnen worden naar andere terreinen zoals autonoom rijden.

Dat meldt Handelsblatt dat doorgaans uitstekend op de hoogte is van de ontwikkelingen in de Duitse autowereld. De eerste gezamenlijk te ontwikkelen auto’s zouden echter op z’n vroegst in 2025 van de band rollen. Beide autofabrikanten staan voor de opdracht om verder in de kosten te snijden om de enorme investeringen in elektrische aandrijving maar ook in autonome auto’s op te kunnen brengen, stelt de Duitse krant. De beide autofabrikanten hebben tot nu toe niet op de berichten gereageerd.

BMW en Daimler zijn al partners in het kaartbedrijf Here, een concurrent van TomTom, en hebben bovendien vorig jaar hun autodeeldiensten Car2Go en DriveNow gefuseerd. Daimler werkt echter ook op verschillende terreinen samen met Renault dat mogelijk op zoek moet naar nieuwe partners nu de alliantie met Nissan door het Ghosn-schandaal aan het bekoelen is. Overigens kondigden Volkswagen Groep en Ford vorige week ook al een vergaande alliantie aan.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.