‘Tomtom stuurt op verkoop’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Beleggers beoordeelden het nieuws positief: gisteren steeg het aandeel Tomtom 16 procent. (Foto: Tomtom)

Niet alleen de telematicadivisie, maar Tomtom als geheel staat in de etalage, dat meldt het FD vandaag op basis van een bericht op de Amerikaanse techsite TMT Finance. Mogelijke overnamekandidaten zijn concurrent Here, een van Tomtom’s afnemers Apple en softwarebedrijf Trimble.

De koers van het aandeel Tomtom staat vandaag ruim 7 procent hoger als gevolg van de overnamegeruchten. TMT Finance noemt een overnamesom van tussen de 2 miljard en 2,5 miljard euro. Tomtom en Here willen niet reageren op de geruchten, meldt het FD.

Tomtom zette eind september zijn divisie Telematics in de verkoop. Met deze zet zou het bedrijf volgens de geruchten belangstelling van kopers hebben gewekt voor het gehele bedrijf. De koers van Tomtom kelderde afgelopen maand nadat Renault-Nissan bekend maakte in plaats van de kaarten van Tomtom die van Google te gaan gebruiken. Ook Volvo besloot voor een andere aanbieder te kiezen terwijl PSA en BMW juist hun samenwerkingen met Tomtom voortzetten en uitbreiden.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.