‘Beleid Trump en wisselkoers drukken resultaat General Motors’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
GM zag de omzet stijgen. (Foto: Shutterstock)

General Motors heeft de winstverwachting per aandeel verlaagd van 6,5 naar 6 dollar. Hogere grondstofprijzen en negatieve wisselkoerseffecten maken dat het bedrijf dit jaar denkt een miljard dollar minder winst te maken. Volgens analisten ondervindt GM veel nadelig effect van de importheffingen die president Trump heeft doorgevoerd op staal en aluminium. 

GM zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 0,6 procent toenemen tot 36,8 miljard dollar, de nettowinst steeg met 2,8 procent tot 2,4 miljard euro.

Het bedrijf maakte deze week bekend 1,1 miljard dollar te investeren in GM Cruise, een dochteronderneming die zich richt op autonoom rijden. Het Japanse Softbank, dat eerder investeerde in onder meer Auto1 Group en Uber, investeert 2,25 miljard dollar in GM Cruise. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.