Goodyear verkoopt 10% minder banden

Steven Don Steven Don
Goodyear verkoopt 10% minder banden

Belangrijkste reden was de lagere verkoop van banden. In totaal verkocht Goodyear 37,4 miljoen banden, 10% minder dan in dezelfde periode van 2016. De verkopen daalden vooral in EMEA (Europa, het Midden Oosten, Afrika) en Amerika. Het aantal verkochte vervangingsbanden daalde met 11 procent en het aantal original equipment banden met 8 procent.

De winst in het tweede kwartaal was 147 miljoen dollar, een jaar eerder was dat nog 202 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat daalde van 531 miljoen in Q2 2016 naar 361 miljoen dollar in het laatste kwartaal. Oorzaak voor de daling zijn volgens Goodyear de duurdere grondstoffen en het lagere aantal verkochte banden. Deze daling wordt deels goedgemaakt door een verbeterde prijsmix en kostenbesparingen.

Door de daling heeft Goodyear de vooruitzichten voor het hele jaar naar beneden bijgesteld. Het bedrijf verwacht voor 2017 een bedrijfsresultaat van tussen 1,6 en 1,65 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Goodyear verkoopt 10% minder banden | Automotive Online

Goodyear verkoopt 10% minder banden

Steven Don Steven Don
Goodyear verkoopt 10% minder banden

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.