Renault legt fabrieken stil na wereldwijde cyberaanval

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Ook staatsbedrijf Renault werd flink onder druk gezet om meer orders te plaatsen bij GM&S.

Vandaag worden in Douai, een van Frankrijks grootste autofabrieken, geen Renaults Talisman, Scenic en Espace geproduceerd, meldt persbureau AFP. Vrijdag maakte Renault bekend dat het de productie in verschillende fabrieken had stilgelegd om verspreiding van het cybervirus te voorkomen. Hieronder de fabrieken in het Noordfranse Sandouville (Renault Trafic) en de fabriek in Novo Mesto in Slovenië, waar de Twingo en Clio worden gemaakt. Ook een Engelse fabriek van Renault-dochter Nissan werd stilgelegd. Automotive News Europe meldt dat de getroffen fabrieken van Renault en Nissan naar verwachting vandaag weer worden opgestart.

Gratis parkeren

Nederland heeft relatief weinig last gehad van de cyberaanval. Vooral Q-park, exploitant van 262 parkeergarages, raakte in de problemen. Bij elf parkeergarages raakte de betaalautomaat van slag zodat de slagbomen vrijdag handmatig geopend moesten worden. Afgelopen weekend kon bij diverse Q-park garage gratis geparkeerd worden. Waarschijnlijk zijn ook de parkeersystemen vandaag weer operationeel, meldde het AD gisteravond. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.