VW krijgt groen licht voor verkoop dieselgate-auto’s in VS

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dit meldt Autonews.com. Na de uitbraak van het dieselschandaal is Volkswagen in de VS direct gestopt met de verkoop van auto’s met dieselmotor. Bij de dealers staan nu nog ongeveer twaalfduizend auto’s te wachten op verkoop. Deze auto’s hebben een software-update gehad en voldoen inmiddels aan de regels. De EPA (Environmental Protection Agency) heeft nu toestemming gegeven voor verkoop van 67 duizend VW’s uit 2015, hoewel er volgens Autonews.com nog slechts twaalfduizend ongebruikte diesels uit 2015 bij de dealers staan te wachten. Binnenkort verwacht VW ook groen licht voor verkoop van de aangepaste 2015-diesels die het bedrijf na het dieselschandaal terugkocht van de kopers. Nieuwe diesels verkoopt Volkswagen in de VS niet meer en dat zal zeker dit jaar nog zo blijven.

Schikking milieuwet

Het dieselschandaal is daarmee nog niet voorbij. Gisteren werd bekend dat VW een schikking heeft getroffen met tien Amerikaanse staten. VW betaalt 157 miljoen dollar voor het overtreden van milieuwetgeving. Onder meer New York, Connecticut, Pennsylvania en Washington klaagden VW vorig jaar aan voor het overtreden van de milieuwetgeving. Volkswagen heeft in de nasleep van dieselgate nu ongeveer 25 miljard dollar gereserveerd voor mogelijke boetes in de Verenigde Staten.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.