‘Walmart gaat auto’s verkopen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 25 Walmart-vestigingen start Carsaver op 1 april met de verkoop van auto’s. De aftrap vindt plaats in de regio’s Houston, Dallas, Phoenix en Oklahoma City. De bank Ally Financial financiert het project.

In de Walmart-vestigingen worden speciale Carsaver-kiosken neergezet met daarin een computer waarop klanten een nieuwe of tweedehandsauto kunnen selecteren, de financiering kunnen aanvragen en een verzekering kunnen afsluiten. Er is personeel van Carsaver aanwezig om klanten te helpen. De auto kan direct in de kiosk online of telefonisch worden besteld.

350 euro commissie per auto

Carsaver plant vervolgens een afspraak in voor de klant met een lokale dealer. Wanneer de auto ook daadwerkelijk is verkocht, ontvangt Carsaver een commissie van 350 dollar per auto.

Het plan is om het concept binnen twee jaar door Walmart-vestigingen in heel de VS uit te rollen en 10 duizend dealers aan te sluiten. 

In Nederland wordt ook gebruik gemaakt van bekende winkelketens door de autobranche. Zo organiseerde Leaseplan private leaseacties met de BijenkorfV&DAlbert Heijn en de Mediamarkt. In België werkte Directlease samen met supermarktketen Carrefour.