Zege Trump benauwt Duitse autobouwers

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

De VDA maakt zich vooral zorgen over Trumps afkeer van internationale handelsakkoorden, zoals Ceta en TTIP. Ze vreest dat de VS handelsbarrières gaat opwerpen. Trump opende eerder dit jaar de aanval op Ford omdat de fabrikant een productielocatie in Mexico wilde openen. Ook de Duitse fabrikanten hebben fabrieken in Mexico. Onder andere BMW en Daimler zijn van plan miljardeninvesteringen te doen in het land. 

“We moeten vrezen dat de VS onder een nieuwe president net als China vooral gefocust zullen zijn op de eigen economie. Dat gaat ten koste van internationale handelsrelaties”, aldus de VDA in een verklaring.

Volkswagen-topman Matthias Müller sprak vanochtend de hoop uit dat de overwinning van Trump niet schadelijk is voor de onderhandelingen tussen de fabrikant en het Amerikaanse ministerie van justitie, meldt Reuters. Beide partijen onderhandelen over een schikking.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.