Dispuut VW met leveranciers raakt duizenden medewerkers

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Op in totaal drie verschillende locaties is de productie teruggebracht, meldt persbureau Reuters. Afgelopen woensdag meldde VW zelf al dat de productie van de Golf in Wolfsburg werd geraakt doordat leverancier ES Automobilguss de levering van het metalen omhulsel van de versnellingsbak had stopgezet. “Wij zijn in een juridisch conflict met Volkswagen en kunnen hier geen verdere uitspraken over doen”, aldus een woordvoerder van ES tegen Reuters.

Dieselschandaal

Volkswagen voert een juridische strijd met enkele leveranciers over de betalingsvoorwaarden. Het geschil met de leverancier komt op een wel heel slecht moment: Volkswagen is momenteel druk doende de gevolgen van het dieselschandaal zoveel mogelijk te beperken. Diverse Duitse media melden dat naast het juridische conflict, het de leveranciers ook in het verkeerde keelgat is geschoten dat VW de inkoopprijzen fors wil verlagen om geld vrij te maken voor dieselgate.

Er zou ook een geschil zijn met leverancier Car Trim, een dochteronderneming van ES, dat daardoor stopte met de levering van stoelhoezen. Hierdoor werden er in de afgelopen week ruim zesduizend auto’s minder afgeleverd dan begroot.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Dispuut VW met leveranciers raakt duizenden medewerkers | Automotive Online

Dispuut VW met leveranciers raakt duizenden medewerkers

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Op in totaal drie verschillende locaties is de productie teruggebracht, meldt persbureau Reuters. Afgelopen woensdag meldde VW zelf al dat de productie van de Golf in Wolfsburg werd geraakt doordat leverancier ES Automobilguss de levering van het metalen omhulsel van de versnellingsbak had stopgezet. “Wij zijn in een juridisch conflict met Volkswagen en kunnen hier geen verdere uitspraken over doen”, aldus een woordvoerder van ES tegen Reuters.

Dieselschandaal

Volkswagen voert een juridische strijd met enkele leveranciers over de betalingsvoorwaarden. Het geschil met de leverancier komt op een wel heel slecht moment: Volkswagen is momenteel druk doende de gevolgen van het dieselschandaal zoveel mogelijk te beperken. Diverse Duitse media melden dat naast het juridische conflict, het de leveranciers ook in het verkeerde keelgat is geschoten dat VW de inkoopprijzen fors wil verlagen om geld vrij te maken voor dieselgate.

Er zou ook een geschil zijn met leverancier Car Trim, een dochteronderneming van ES, dat daardoor stopte met de levering van stoelhoezen. Hierdoor werden er in de afgelopen week ruim zesduizend auto’s minder afgeleverd dan begroot.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.