Duitse fabrikanten onderzocht om prijsafspraken

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het onderzoek kan volgens de woordvoerder van de Duitse kartelwaakhond enkele maanden tot jaren in beslag nemen. 

De Duitse krant Schwabische Zeitung weet te melden dat het om onder andere Volkswagen Groep, Daimler en BMW, en verschillende onderdelenleveranciers waaronder ZF en Robert Bosch gaat. De Duitse kartelwaakhond viel op 23 juni met een team van 50 mensen binnen.

Opel en Continental niet
Het Bundeskartellamt ontkent noch bevestigt aan Automotive dat het om de genoemde bedrijven gaat, maar Bosch, ZF, Daimler, VW en BMW hebben inmidels zelf via de Duitse media laten weten dat ze bezocht zijn en hun volledige medewerking verlenen aan het onderzoek. Opel/General Motors is de enige Duitse autofabrikant die zegt geen onderdeel uit te maken van het onderzoek. Ook Continental ontkent te zijn bezocht.