‘Alle nieuwe auto’s in Duitsland moeten emissievrij zijn in ’30’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Duitse fabrikant Daimler maakte gisteren bekend 7 miljard euro te investeren in emissievrije voertuigen. 

“Feit is dat er in het geheel geen CO2-reductie is geweest in door transport sinds 1990”, aldus Baake. “We hebben nu geen oplossingen om uitstoot door vrachtwagens terug te dringen, maar we hebben die wel voor personenauto’s.”

Duitsland loopt achter op zijn doel om uitstoot met 40 procent te verminderen in 2020 ten opzichte van 1990. Om de verkoop van elektrische voertuigen te versnellen heeft Bondskanselier Angela Merkel een subsidieregeling in het leven geroepen. Hiervoor is een miljard euro vrijgemaakt

Noorwegen, koploper op het gebied van EV-verkoop, werkt aan een wetsvoorstel om vanaf 2025 geen nieuwe auto`s met verbrandingsmotor te verkopen. De PvdA kwam in maart met een voorstel voor een ban op verbrandingsmotoren