‘Niedersachsen zet VW onder druk om in bonussen te snijden’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De deelstaat vindt het ongehoord dat de fabrikant ongewijzigd bonussen zou uitkeren terwijl het bedrijf worstelt met een dieselemissiecrisis en op andere vlakken flink in de kosten snijdt. Daarop stelde Müller tijdens een bijeenkomst van een stuurgroep van commissarissen voor om te korten op de bonussen voor het topmanagement. Hoeveel de top in moet leveren, kan Reuters niet melden. 

Het Duitse dagblad Bild am Sonntag meldt op basis van anonieme bronnen dat de top is gevraagd vrijwillig dertig procent van hun bonus in te leveren. 

Vorige week zegden vakbonden en ondernemingsraad het vertrouwen op in de top van Volkswagen. De fabrikant zou het dieselschandaal aangrijpen om besparingen door te voeren die voor het schandaal nog niet op de agenda stonden. 

‘Niedersachsen zet VW onder druk om in bonussen te snijden’ | Automotive Online

‘Niedersachsen zet VW onder druk om in bonussen te snijden’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De deelstaat vindt het ongehoord dat de fabrikant ongewijzigd bonussen zou uitkeren terwijl het bedrijf worstelt met een dieselemissiecrisis en op andere vlakken flink in de kosten snijdt. Daarop stelde Müller tijdens een bijeenkomst van een stuurgroep van commissarissen voor om te korten op de bonussen voor het topmanagement. Hoeveel de top in moet leveren, kan Reuters niet melden. 

Het Duitse dagblad Bild am Sonntag meldt op basis van anonieme bronnen dat de top is gevraagd vrijwillig dertig procent van hun bonus in te leveren. 

Vorige week zegden vakbonden en ondernemingsraad het vertrouwen op in de top van Volkswagen. De fabrikant zou het dieselschandaal aangrijpen om besparingen door te voeren die voor het schandaal nog niet op de agenda stonden.