‘FCA omzeilt PSA en zoekt buiten de branche’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Door eerdere uitspraken van Marchionne dat er te veel autofabrikanten zijn en dat een aantal zal moeten fuseren, ontstonden er geruchten dat FCA en PSA zouden samengaan. De ceo ontkrachtte dit gisteren tijdens een bijeenkomst. “Een samenwerking met PSA had zeker een voordeel kunnen opleveren, maar dit voordeel was te klein en zou onze mogelijkheden voor de toekomst beperken.”

Volgens Marchionne moet een potentiële partner sterk zijn waar FCA zwak is: China. “Het voordeel van FCA als partner is dat het bedrijf een sterke aanwezigheid heeft in Latijns-Amerika, dat op dit moment een zwakke markt kent, en in Noord-Amerika en Europa. We zijn in China echter veel zwakker dan anderen. Daar proberen we beter te worden.”

Silicon Valley
FCA voert gesprekken met een aantal Silicon Valley-bedrijven. “Met een groot aantal spelers buiten de autobranche”, aldus Marchionne tegen Automotive News Europe. “We hebben geen uitgekiend idee van wat FCA wil. Het is een leerproces voor ons en voor hen. De uitkomst zal in ieder geval een gedeelde oplossing zijn die samen wordt ontwikkeld, niet alleen door ons.”