Panda behoedt ‘Saab’ voor uitsterven

Redactie Redactie
• Laatste update:

De auto’s worden verspreid uitgeleverd tot 2020. Ook zullen er zo’n honderdduizend andere EV-producten en -diensten worden geleverd door aan Nevs gelieerde bedrijven. De waarde van de overeenkomst is 78 miljard Chinese yen (11 miljard euro). 

Panda New Energy is een nieuw bedrijf met de ambitie de grootste EV-leasemaatschappij ter wereld te worden. Nevs kocht in 2012 Saab uit de failliete boedel. Vorig jaar kwam Nevs in augustus in de financiële problemen en vroeg uitstel van betaling aan. Nevs mag sinds afgelopen zomer niet meer de merknaam Saab gebuiken, Defensiegroep Saab AB heeft dit recht ingetrokken. 

Panda behoedt ‘Saab’ voor uitsterven | Automotive Online

Panda behoedt ‘Saab’ voor uitsterven

Redactie Redactie
• Laatste update:

De auto’s worden verspreid uitgeleverd tot 2020. Ook zullen er zo’n honderdduizend andere EV-producten en -diensten worden geleverd door aan Nevs gelieerde bedrijven. De waarde van de overeenkomst is 78 miljard Chinese yen (11 miljard euro). 

Panda New Energy is een nieuw bedrijf met de ambitie de grootste EV-leasemaatschappij ter wereld te worden. Nevs kocht in 2012 Saab uit de failliete boedel. Vorig jaar kwam Nevs in augustus in de financiële problemen en vroeg uitstel van betaling aan. Nevs mag sinds afgelopen zomer niet meer de merknaam Saab gebuiken, Defensiegroep Saab AB heeft dit recht ingetrokken.