GM haalt opnieuw auto’s terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

Persbureau DPA meldt dat het gaat om verschillende recente modellen waaronder de Chevrolet-modellen Spark, Impala en Silverado. De recall heeft geen betrekking op Opel-modellen. Van de 823 duizend voertuigen die onder de recall vallen, rijden er 718 duizend in de Verenigde Staten.

Dubbel geteld
Met deze in totaal zes nieuwe recalls komt het totaal voor dit jaar op 60 terugroepacties, waarbij omstreeks 28,8 miljoen voertuigen terug naar de dealer moesten. Dat aantal is lager dan aanvankelijk werd ingeschat. Bij de recall vanwege defecte contactsloten waar alles mee begon, is volgens een woordvoerder van GM een ouder model dubbel geteld. Dit is nu gecorrigeerd.

General Motors presenteert vandaag zijn financiële resultaten over het tweede kwartaal van dit jaar. De verwachting is dat de geschatte kosten voor de recalls van 2,5 miljard dollar zwaar drukken op het resultaat. In het eerste kwartaal realiseerde het concern nog 108 miljoen dollar winst.

GM haalt opnieuw auto’s terug | Automotive Online

GM haalt opnieuw auto’s terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

Persbureau DPA meldt dat het gaat om verschillende recente modellen waaronder de Chevrolet-modellen Spark, Impala en Silverado. De recall heeft geen betrekking op Opel-modellen. Van de 823 duizend voertuigen die onder de recall vallen, rijden er 718 duizend in de Verenigde Staten.

Dubbel geteld
Met deze in totaal zes nieuwe recalls komt het totaal voor dit jaar op 60 terugroepacties, waarbij omstreeks 28,8 miljoen voertuigen terug naar de dealer moesten. Dat aantal is lager dan aanvankelijk werd ingeschat. Bij de recall vanwege defecte contactsloten waar alles mee begon, is volgens een woordvoerder van GM een ouder model dubbel geteld. Dit is nu gecorrigeerd.

General Motors presenteert vandaag zijn financiële resultaten over het tweede kwartaal van dit jaar. De verwachting is dat de geschatte kosten voor de recalls van 2,5 miljard dollar zwaar drukken op het resultaat. In het eerste kwartaal realiseerde het concern nog 108 miljoen dollar winst.