Ferrari zet in op V12-motoren met hybridetechniek

Redactie Redactie
• Laatste update:

De gemiddelde CO2-uitstoot van Ferrari ligt op dit moment op 270 gram per kilometer. “We willen alle beschikbare technologiën gebruiken om dat jaarlijks met drie procent te reduceren, wat neerkomt op zo’n twintig procent in 2021”, aldus Dini. De uitstoot van Ferrari is sinds 2007 al met bijna 40% afgenomen.

Door zijn kleine productievolume (jaarlijks bouwt Ferrari ongeveer zevenduizend auto’s) kan het merk onderhandelen met regelgevers in de EU en VS over een eigen target voor uitstootreductie. “Het gaat erom dat Ferrari procentueel dezelfde reductie weet te realiseren als volumenmerken”, aldus Dini.

Turbo`s en hybrides
De recent gelanceerde California T heeft dankzij turbochargers minder CO2-uitstoot en meer pk’s. Voor de sportauto’s met een V12-motor wil Ferrari hybride-technologie gebruiken.

De fabrikant heeft vorig jaar al aangetoond dat dit mogelijk is met de introductie van de limited edition LaFerrari. Deze auto (bruto kostprijs 1 miljoen euro) heeft 800 pk met een 6.3-liter V12-motor en een 120 kW elektromotor.

Ferrari zet in op V12-motoren met hybridetechniek | Automotive Online

Ferrari zet in op V12-motoren met hybridetechniek

Redactie Redactie
• Laatste update:

De gemiddelde CO2-uitstoot van Ferrari ligt op dit moment op 270 gram per kilometer. “We willen alle beschikbare technologiën gebruiken om dat jaarlijks met drie procent te reduceren, wat neerkomt op zo’n twintig procent in 2021”, aldus Dini. De uitstoot van Ferrari is sinds 2007 al met bijna 40% afgenomen.

Door zijn kleine productievolume (jaarlijks bouwt Ferrari ongeveer zevenduizend auto’s) kan het merk onderhandelen met regelgevers in de EU en VS over een eigen target voor uitstootreductie. “Het gaat erom dat Ferrari procentueel dezelfde reductie weet te realiseren als volumenmerken”, aldus Dini.

Turbo`s en hybrides
De recent gelanceerde California T heeft dankzij turbochargers minder CO2-uitstoot en meer pk’s. Voor de sportauto’s met een V12-motor wil Ferrari hybride-technologie gebruiken.

De fabrikant heeft vorig jaar al aangetoond dat dit mogelijk is met de introductie van de limited edition LaFerrari. Deze auto (bruto kostprijs 1 miljoen euro) heeft 800 pk met een 6.3-liter V12-motor en een 120 kW elektromotor.