Samenwerking PSA en GM onder druk

Redactie Redactie
• Laatste update:

PSA en GM sloten vorig jaar een samenwerkingsverband en gaven destijds aan miljarden te willen besparen, waarvan al 1 miljard in 2016. PSA stelt dat de besparingen mogelijk naar beneden bijgesteld moeten worden.

Sinds het aangaan van de deal met GM is de financiële positie van PSA sterk verslechterd. PSA zou ten minste 3 miljard euro aan vers kapitaal willen aantrekken, onder meer van het Chinese Dongfeng, waarmee het Franse bedrijf drie fabrieken heeft in China.

GM zou echter uit het samenwerkingsverband dreigen te stappen als Dongfeng investeert in PSA, meldt Automotive News Europe. GM, dat een belang van 7 procent heeft in PSA, werkt in China namelijk samen met SAIC Motor Corp, een rivaal van Dongfeng.

PSA maakte woensdag ook omzetcijfers over het derde kwartaal bekend. De totale omzet daalde met 3,7 procent op jaarbasis tot 12,1 miljard euro.