KPMG: elektrische auto biedt financiers kansen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit stelt KPMG in het rapport Automotive Now. Het is momenteel lastig om een elektrische auto te financieren omdat de restwaarde moeilijk is vast te stellen. Veel financiers willen de auto`s daarom helemaal niet bekostigen.

Renault als voorbeeld
De fabrikanten zouden deze rol dus – al dan niet via hun eigen financieringsmaatschappij – moeten oppakken, stelt KPMG. Een van de oplossingen die het bedrijf in het rapport Automotive Now noemt, is het loskoppelen van de financiering van auto en batterij. Renault wordt hierbij als voorbeeld gezien.
Opvallend, omdat Renault-ceo Carlos Ghosn zijn twijfels zou hebben over de combinatie leaseaccu – auto.

Opleving Japan
Verder schrijft KPMG in het rapport over de opleving van Japan na de aardbeving, de mogelijkheden om meer marge te realiseren en de kansen en bedreigingen van de verhuurmarkt.

Automotive-abonnees kunnen het rapport lezen in de rubriek feiten&cijfers.