Girsky kribbig over lauwe ontvangst Ampera

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er werden vorig jaar minder dan zesduizend Ampera’s verkocht in Europa. Girsky noemt dit aantal ‘teleurstellend’. Desalniettemin heeft Opel een marktaandeel van ruim 20% in de ev- en plug-in hybride-markt. 

Tweelingbroertje Chevrolet Volt verkocht beter in de VS dan de Ampera in Europa, benadrukt Girsky. De Volt-verkoop verdrievoudigde in de VS (23.461 verkopen).

Girsky zegt dat GM bereid is verliezen te incasseren op ev’s omdat het “nieuwe technologie is”, maar daar moet wel wat tegenover staan. “We hopen op steun van de overheden, bijvoorbeeld door subsidies of hulp bij de aanleg van infrastructuur.”

Girsky kribbig over lauwe ontvangst Ampera | Automotive Online

Girsky kribbig over lauwe ontvangst Ampera

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er werden vorig jaar minder dan zesduizend Ampera’s verkocht in Europa. Girsky noemt dit aantal ‘teleurstellend’. Desalniettemin heeft Opel een marktaandeel van ruim 20% in de ev- en plug-in hybride-markt. 

Tweelingbroertje Chevrolet Volt verkocht beter in de VS dan de Ampera in Europa, benadrukt Girsky. De Volt-verkoop verdrievoudigde in de VS (23.461 verkopen).

Girsky zegt dat GM bereid is verliezen te incasseren op ev’s omdat het “nieuwe technologie is”, maar daar moet wel wat tegenover staan. “We hopen op steun van de overheden, bijvoorbeeld door subsidies of hulp bij de aanleg van infrastructuur.”