Bosal reorganiseert in VK

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De positie van Bosal UK wordt bedreigd door de huidige marktontwikkelingen in Europa, maar vooral door claims uit het verleden. We hebben te maken met mensen die hier al jaren niet meer werken, maar wel een zaak zijn aangespannen over een aantal afvloeiingsregelingen. Het is een hele complexe zaak en daarom is er een bureau ingeschakeld om dit bedrijfonderdeel te herstructuren”, aldus Monté in een reactie aan Automotive.

Splitsing
Financieel adviesbureau Duff & Phelps Ltd uit Manchester gaat onderzoeken in welke vorm Bosal UK gaat voortbestaan. Volgens Monté zou splitsing in een aparte fabricage- en commerciële tak een optie zijn. Het hele proces moet binnen drie maanden afgerond zijn.

Evoque
Het in Preston, Lancasterchire gevestigde Bosal UK produceert en verkoopt uitlaten zowel voor het OE-kanaal als de aftermarket. De productie gaat tijdens de reorganisatie gewoon door. “Als OE-leverancier kun je de productie niet stilleggen. En het feit dat we dat niet doen geeft wel aan dat Bosal UK niet failliet is.

In Preston rollen onder meer de uitlaten voor Range Rover Evoque van de band.