Youngman investeert in Spyker

Redactie Redactie
• Laatste update:

Spyker-ceo Victor Muller liet eerder al doorschemeren dat Spyker geld nodig heeft om te kunnen overleven.

Youngman neemt een belang van 29,9% in Spyker (bij een belang van meer dan 30% is een bedrijf verplicht om een bod op de overige aandelen uit te brengen). Voor dit belang betaalt Youngman 6,7 miljoen euro.

Ook gaat de Chinese fabrikant investeren in de suv van Spyker. Voor een bijdrage van 25 miljoen euro krijgt het 75% van de aandelen in de hiervoor opgerichte joint venture. Spyker brengt de technologie in.

Tot slot gaan beide bedrijven ook samenwerken in Spyker Phoenix bv. Youngman kocht de licenties van het door Saab ontwikkelde Phoenix-platform. De bedoeling is om premium-modellen te bouwen die iets hoger gepositioneerd worden dan de Saab 9-5. 

Youngman investeert in Spyker | Automotive Online

Youngman investeert in Spyker

Redactie Redactie
• Laatste update:

Spyker-ceo Victor Muller liet eerder al doorschemeren dat Spyker geld nodig heeft om te kunnen overleven.

Youngman neemt een belang van 29,9% in Spyker (bij een belang van meer dan 30% is een bedrijf verplicht om een bod op de overige aandelen uit te brengen). Voor dit belang betaalt Youngman 6,7 miljoen euro.

Ook gaat de Chinese fabrikant investeren in de suv van Spyker. Voor een bijdrage van 25 miljoen euro krijgt het 75% van de aandelen in de hiervoor opgerichte joint venture. Spyker brengt de technologie in.

Tot slot gaan beide bedrijven ook samenwerken in Spyker Phoenix bv. Youngman kocht de licenties van het door Saab ontwikkelde Phoenix-platform. De bedoeling is om premium-modellen te bouwen die iets hoger gepositioneerd worden dan de Saab 9-5.