Salomons directeur Alfa Romeo Duitsland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Salomons (46) was tussen 2006 en 2008 algemeen directeur van Alfa Romeo Nederland, destijds onderdeel van Kroymans Corporation. Na een korte periode als operationeel directeur van de merken Cadillac, Corvette en Hummer werd hij in 2009 commercieel directeur van onderdelengigant Sator, moederbedrijf van onder andere Van Heck en Havam.

Hij stapte daar binnen een jaar vrijwillig op, omdat die baan in de onderdelenbranche hem naar eigen zeggen minder goed lag. Hij is blij weer terug te zijn bij een importorganisatie en dan met name bij Alfa.

Gezond
“Ik ben al heel lang in contact met de Fiat Group en ben dan ook zeer gelukkig dat ik nu aan de slag kan”, aldus Salomons. “Ik voel me thuis in de marketing en sales en Alfa is daarbij misschien wel het mooiste merk, met een prachtige toekomst voor zich.”

Het marktaandeel van Alfa Romeo in Duitsland is vergelijkbaar met dat in Nederland (1% in 2011, red) en dat moet onder leiding van Salomons de komende jaren verder gaan stijgen, al kan hij niet zeggen met hoeveel precies.

In Nederland voerde Salomons destijds een stevige herstructurering van het dealernetwerk door, wat hem niet door alle dealers in dank werd afgenomen. In Duitsland staan er voorlopig geen grote reorganisaties op stapel. Salomons: “Er staat in Duitsland al een goed en gezond bedrijf. Dat gaan we verder uitbouwen.”

 

________________________________________________

Feliciteer Henk Salomons met een bloemetje.