Muller wil geld zien van curatoren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Muller zei dat in een verklaring voor een Zweedse rechtbank, waar de afhandeling van het faillissement vandaag besproken wordt.

Volgens Muller heeft Swedish Automobile aan curator Lofalk betaald wat was afgesproken, nadat die zijn taak voor gezien hield. Toch eist Lofalk nog meer geld, wat volgens Muller niet was afgesproken. Bovendien stelt Muller dat Saab vooral schade heeft geleden door acties van Lofalk als curator. Muller liet eerder al weten Lofalk compleet incompetent te vinden.

Frustreren

Met de firma Lindahl was volgens Muller overeenstemming bereikt om de taken van de curator over te nemen. Maar zij haakten af; ook van hen wil Muller nu geld zien omdat dit de redding van Saab volgens hem heeft gefrustreerd.

Als de acties tot schadevergoeding slagen en aan Lofalk minder hoeft te worden betaald, is dit gunstig voor het saldo van schulden en bezittingen van Saab. Muller kijkt nog of er claims tegen anderen ingediend kunnen worden.

Vorige week bleek uit bij de rechtbank ingediende stukken dat als alle bezittingen worden verkocht, er nog een schuld van ruim 1 miljard euro overblijft.