Tom LaSorda nieuwe ceo Fisker

Redactie Redactie
• Laatste update:

LaSorda (57) is afkomstig van de Chrysler Group, waar hij tot de overname van het bedrijf door investeerder Cerberus ceo was. Hij krijgt de taak om de financiën van het bedrijf op orde te krijgen. Fisker, op zijn beurt, gaat het merk verder uitbouwen en zal zich meer op styling en design richten.

De producent van elektrisch aangedreven voertuigen heeft recent een nieuwe generatie van de hybride Karma uitgebracht en denkt nu na over een productieversie van de experimentele Fisker Surf, terwijl de introductie van de Nina is uitgesteld. Een deel van de financiële problemen zou veroorzaakt worden doordat de Amerikaanse overheid een groot deel van een toegezegde lening 529 miljoen dollar vasthoudt. Dit gebeurt omdat Fisker enkele belangrijke deadlines in de ontwikkeling van alternatief aangedreven auto’s heeft gemist.

LaSorda houdt echter vol dat het bedrijf in 2013 winstgevend zal zijn door de verkoop van de Karma. Dan zal het aantrekken van nieuwe middelen eenvoudiger worden, zei hij tegen de internationale pers. Tegelijkertijd liet hij echter doorschemeren dat samenwerking met een ander merk ook tot de mogelijkheden behoort.