‘Youngman wil Saab-boedel kopen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Youngman kreeg van GM geen toestemming om Saab over te nemen of om in het bedrijf te investeren en dat leidde afgelopen maandag tot de faillissementsaanvraag van de fabrikant.

Youngman wil, om problemen met GM te voorkomen, verdergaan met de huidige 9-3 en in de komende jaren op basis van het door Saab zelf ontwikkelde Phoenix-platform nieuwe modellen zoals de 9-1 en 9-6 op de markt brengen. Youngman zou al in het Phoenix-platform geïnvesteerd hebben.

Youngman wil voor de productie gebruik blijven maken van de Zweedse fabriek.

GM
GM liet op haar beurt weten niet akkoord te kunnen gaan met een overname door Youngman. Woordvoerder Jim Cain: “Alle voorstellen leidden er direct of indirect toe dat intellectuele eigendommen verkocht zouden worden en wel op een manier die strijdig was met de belangen van GM, onze aandeelhouders en onze Chinese joint venture-partner SAIC.”

‘Youngman wil Saab-boedel kopen’ | Automotive Online

‘Youngman wil Saab-boedel kopen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Youngman kreeg van GM geen toestemming om Saab over te nemen of om in het bedrijf te investeren en dat leidde afgelopen maandag tot de faillissementsaanvraag van de fabrikant.

Youngman wil, om problemen met GM te voorkomen, verdergaan met de huidige 9-3 en in de komende jaren op basis van het door Saab zelf ontwikkelde Phoenix-platform nieuwe modellen zoals de 9-1 en 9-6 op de markt brengen. Youngman zou al in het Phoenix-platform geïnvesteerd hebben.

Youngman wil voor de productie gebruik blijven maken van de Zweedse fabriek.

GM
GM liet op haar beurt weten niet akkoord te kunnen gaan met een overname door Youngman. Woordvoerder Jim Cain: “Alle voorstellen leidden er direct of indirect toe dat intellectuele eigendommen verkocht zouden worden en wel op een manier die strijdig was met de belangen van GM, onze aandeelhouders en onze Chinese joint venture-partner SAIC.”