Een nieuwe Renault voor slechts 2.500 euro

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het 3,6 meter lange autootje is in eerste instantie bedoeld voor opkomende markten zoals India, maar zou bij gebleken succes op termijn ook naar Europa kunnen komen. Vanwege de moeizame verkoop in het hogere en middensegment is Renault op zoek naar onontgonnen markten. De Dacia is het eerste resultaat van deze zoektocht.

Geen succes
In India is de Tata Nano de grootste concurrent in het onderste marktsegment. Na een veelbelovende start is de verkoop hiervan echter totaal ingestort. Afgelopen augustus vonden slechts 1.200 Nano’s hun weg naar Indiase dealers, waar dit er 25.000 hadden moeten zijn. Onhandige marketing, een weinig aansprekend model en raadselachtige autobranden hebben de afzet van de Nano geen goed gedaan.

(Foto: Indiërs niet laaiend enthousiast over Tata Nano)