Opnieuw terugroepactie Toyota om vloermatten

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Nederland zou het gaan om 1.212 auto’s van het merk Lexus uit de RX300, 350 en 450-serie van tussen 2003 en 2006. “Het gaat om een afdichtingspaneeltje aan de middenconsole, pal bij het gaspedaal”, zegt woordvoerder Guido Roozekrans van importeur Louwman & Parqui. “Bij het achteraf inbouwen van accessoires, wordt dat afdekplaatje tijdelijk verwijderd. In sommige gevallen is het niet op de juiste manier teruggezet. Als het paneeltje los zit, kan het gaspedaal ertegenaan komen.”

Volgens Roozekrans is iets dergelijks maar drie keer in de VS geconstateerd, maar heeft het niet tot ongelukken geleid. “Niettemin volgen wij het voorbeeld van onze Amerikaanse collega-importeur en gaan we alle auto`s nakijken waarbij dit euvel kan voorkomen”, aldus Roozekrans.

Vorige maand riep Toyota 1,7 miljoen auto`s van het model Avensis terug vanwege zwetende benzineleidingen. Een jaar eerder waren 1,35 miljoen Yarissen aan de beurt die diverse gebreken vertoonden.

Vanaf 2006 is het Japanse merk wereldwijd diverse keren in het nieuws geweest met terugroepacties. Toyota kondigde toen een kwaliteitsoffensief aan.

Opnieuw terugroepactie Toyota om vloermatten | Automotive Online

Opnieuw terugroepactie Toyota om vloermatten

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Nederland zou het gaan om 1.212 auto’s van het merk Lexus uit de RX300, 350 en 450-serie van tussen 2003 en 2006. “Het gaat om een afdichtingspaneeltje aan de middenconsole, pal bij het gaspedaal”, zegt woordvoerder Guido Roozekrans van importeur Louwman & Parqui. “Bij het achteraf inbouwen van accessoires, wordt dat afdekplaatje tijdelijk verwijderd. In sommige gevallen is het niet op de juiste manier teruggezet. Als het paneeltje los zit, kan het gaspedaal ertegenaan komen.”

Volgens Roozekrans is iets dergelijks maar drie keer in de VS geconstateerd, maar heeft het niet tot ongelukken geleid. “Niettemin volgen wij het voorbeeld van onze Amerikaanse collega-importeur en gaan we alle auto`s nakijken waarbij dit euvel kan voorkomen”, aldus Roozekrans.

Vorige maand riep Toyota 1,7 miljoen auto`s van het model Avensis terug vanwege zwetende benzineleidingen. Een jaar eerder waren 1,35 miljoen Yarissen aan de beurt die diverse gebreken vertoonden.

Vanaf 2006 is het Japanse merk wereldwijd diverse keren in het nieuws geweest met terugroepacties. Toyota kondigde toen een kwaliteitsoffensief aan.