‘Inkomsten toeleveranciers tot 40% gedaald’

Redactie Redactie
• Laatste update:

minder voorraad
Volgens Seyger zijn er drie oorzaken van de dramatische inkomstendaling. Allereerst de daling van de personenautoverkoop (die daalde volgens RB met 3% wereldwijd). Ten tweede heeft die daling vooral betrekking op het duurdere segment, waarop ook de toeleveranciers hogere marges maken. En ten derde is ook de vrachtwagenmarkt ingestort.
Volgens Seyger is het nu zaak om op korte termijn de liquiditeitspositie weer op orde te krijgen en het kostenniveau van operationele processen te reduceren. Dit betekent onder meer een vermindering van het aantal dagen voorraad dat wordt aangehouden.
Voor het onderzoek werkte Roland Berger samen met investeringsbank Rothschild. Er werden onder meer financiële en operationele gegevens van vierhonderd toeleveranciers aan de auto-industrie geanalyseerd.