Geely koopt Volvo van Ford

Redactie Redactie
• Laatste update:

Beide fabrikanten verwachten dat de overname in de eerste helft van 2010 kan worden getekend en in het tweede kwartaal wordt geëffectueerd. Ford is niet van plan een belang in Volvo te houden; de beide fabrikanten blijven waar mogelijk wel samenwerken.

Volgens diverse media is er 1,4 miljard euro met de overname gemoeid; veel minder dan de 4,5 miljard die Ford tien jaren geleden voor het merk betaalde.

Geely koopt Volvo van Ford | Automotive Online

Geely koopt Volvo van Ford

Redactie Redactie
• Laatste update:

Beide fabrikanten verwachten dat de overname in de eerste helft van 2010 kan worden getekend en in het tweede kwartaal wordt geëffectueerd. Ford is niet van plan een belang in Volvo te houden; de beide fabrikanten blijven waar mogelijk wel samenwerken.

Volgens diverse media is er 1,4 miljard euro met de overname gemoeid; veel minder dan de 4,5 miljard die Ford tien jaren geleden voor het merk betaalde.