Fiat neemt belang in Chrysler

Redactie Redactie
• Laatste update:

Chrysler kan door de samenwerking gebruik maken van Fiat’s onderstellen en motoren voor kleine auto’s. Zo kan de noodlijdende Amerikaanse fabrikant snel een klein, zuinig model op de markt brengen. In ruil daarvoor krijgt Fiat 35 procent van de Chrysler-aandelen in handen, met de mogelijkheid dit in de loop der tijd uit te breiden tot 55 procent.

Door de samenwerking kan Fiat ook gebruik maken van de productiefaciliteiten en het dealernetwerk van Chrysler in de VS en zo Alfa Romeo en de Fiat 500 aldaar eenvoudiger aan de man brengen.

Fiat neemt belang in Chrysler | Automotive Online

Fiat neemt belang in Chrysler

Redactie Redactie
• Laatste update:

Chrysler kan door de samenwerking gebruik maken van Fiat’s onderstellen en motoren voor kleine auto’s. Zo kan de noodlijdende Amerikaanse fabrikant snel een klein, zuinig model op de markt brengen. In ruil daarvoor krijgt Fiat 35 procent van de Chrysler-aandelen in handen, met de mogelijkheid dit in de loop der tijd uit te breiden tot 55 procent.

Door de samenwerking kan Fiat ook gebruik maken van de productiefaciliteiten en het dealernetwerk van Chrysler in de VS en zo Alfa Romeo en de Fiat 500 aldaar eenvoudiger aan de man brengen.