Waar moet je op letten als ondernemer op zwarte zaterdag?

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

Wat is zwarte zaterdag?

Een zwarte zaterdag is dus een term die in heel Europa gebruikt wordt om het Europese verkeer aan te duiden dat door heel Europa op vakantie gaat. Dit zijn niet alleen wij Nederlanders, maar ook Duitsers, Belgen en Fransen gaan massaal op vakantie. De zwarte zaterdagen zijn de zaterdagen aan het einde van juli en het begin van augustus waar de meeste land uittochten plaatsvinden door vakantiegangers.

Daardoor zijn onder meer meest bezochte snelwegen tijdens zwarte zaterdag de A6 en A7 in Nederland, de autoroute du soleil in zuid frankrijk en ook een aantal snelwegen die richting Spanje gaan.

Echter vallen de zwart zaterdagen in Nederland niet alleen in de zomer. Zwarte zaterdagen komen in Nederland ook voor tijdens de ski periodes. Wanneer Nederlanders massaal op wintersportvakantie gaan is dit vaak ook op de zaterdag en zie je daardoor een stijging in het verkeer.

Moet je tijdens de zomermaanden op zakenreis met de auto of ben je bezig met het transporteren van goederen in de wintersport periode?? Dan is het verstandig om deze snelwegen te vermijden op de zaterdagen en voor andere routes te kiezen.

Hoe ga je het beste om met zwarte zaterdag?

Het beste wat je kan doen is natuurlijk niet op de zwarte zaterdagen vertrekken voor het werk. Probeer in plaats van een zaterdag op vrijdag of zondag te vertrekken.

Daarnaast als je toch op de zaterdag moet gaan rijden is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg er daarom voor dat je auto goed onderhouden is. Het kan namelijk zijn dat je in files gaat staan die dag en waar files zijn gebeuren vaak ook ongelukken. Een goedkope autoverzekering afsluiten is een goed begin. Let wel op dat wanneer je je autoverzekering afsluiten gaat, deze ook geldig is voor in Europa.

Verder is het ook een goed idee om genoeg water en eten mee te nemen voor de reis. Je weet namelijk nooit waar je beland en wanneer je urenlang in files staat is een broodje hier en een flesje water daar enorm handig om de dag mee door te komen.

Waar moet je op letten als ondernemer op zwarte zaterdag? | Automotive Online

Waar moet je op letten als ondernemer op zwarte zaterdag?

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

Wat is zwarte zaterdag?

Een zwarte zaterdag is dus een term die in heel Europa gebruikt wordt om het Europese verkeer aan te duiden dat door heel Europa op vakantie gaat. Dit zijn niet alleen wij Nederlanders, maar ook Duitsers, Belgen en Fransen gaan massaal op vakantie. De zwarte zaterdagen zijn de zaterdagen aan het einde van juli en het begin van augustus waar de meeste land uittochten plaatsvinden door vakantiegangers.

Daardoor zijn onder meer meest bezochte snelwegen tijdens zwarte zaterdag de A6 en A7 in Nederland, de autoroute du soleil in zuid frankrijk en ook een aantal snelwegen die richting Spanje gaan.

Echter vallen de zwart zaterdagen in Nederland niet alleen in de zomer. Zwarte zaterdagen komen in Nederland ook voor tijdens de ski periodes. Wanneer Nederlanders massaal op wintersportvakantie gaan is dit vaak ook op de zaterdag en zie je daardoor een stijging in het verkeer.

Moet je tijdens de zomermaanden op zakenreis met de auto of ben je bezig met het transporteren van goederen in de wintersport periode?? Dan is het verstandig om deze snelwegen te vermijden op de zaterdagen en voor andere routes te kiezen.

Hoe ga je het beste om met zwarte zaterdag?

Het beste wat je kan doen is natuurlijk niet op de zwarte zaterdagen vertrekken voor het werk. Probeer in plaats van een zaterdag op vrijdag of zondag te vertrekken.

Daarnaast als je toch op de zaterdag moet gaan rijden is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg er daarom voor dat je auto goed onderhouden is. Het kan namelijk zijn dat je in files gaat staan die dag en waar files zijn gebeuren vaak ook ongelukken. Een goedkope autoverzekering afsluiten is een goed begin. Let wel op dat wanneer je je autoverzekering afsluiten gaat, deze ook geldig is voor in Europa.

Verder is het ook een goed idee om genoeg water en eten mee te nemen voor de reis. Je weet namelijk nooit waar je beland en wanneer je urenlang in files staat is een broodje hier en een flesje water daar enorm handig om de dag mee door te komen.