Meer financiering op dezelfde voorraad

Malak Bachri Malak Bachri
• Laatste update:

Eerst wat theorie: een financier vraagt altijd een onderpand bij het verstrekken van een lening. Dit kan een primaire zekerheid – met de grootste kans op waardebehoud – zijn, zoals onroerend goed. Of het is een secundaire zekerheid waarbij de waarde als onzeker wordt gezien en lager kan uitvallen. Denk hierbij aan bedrijfsvoorraad, inventaris of openstaande vorderingen. Daarbij wordt door de grootbanken niet specifiek naar de afzonderlijke occasions gekeken en willen banken over het algemeen maar 30 tot 50 procent van de inkoopwaarde van de voorraad financieren.

Kennis is het sleutelwoord

Als experts op het gebied van autofinancieringen kan yesqar meer financieren dan de doorsnee bank. Met precies hetzelfde onderpand. Waarom? Yesqar heeft volledig inzicht in de waarde van auto’s door onder meer de data van online platform QarQuest. Banken beschikken niet over zulke data, zij zien auto’s als een vorm van ‘voorraad’. Daarnaast maken zij ook geen verschil in de financiering van een bedrijf in schade-auto’s en een bedrijf in exclusieve occasions omdat ze simpelweg de systemen niet hebben om dat soort verschillen te verwerken. Yesqar heeft het totale plaatje voor autofinanciering: naast data, een asset based financieringsaanpak, focus op de sector, kennis, de mensen en de fintech benadering met een portal voor up-to-date overzicht. Hierdoor weet yesqar dat occasions heel goed verkoopbaar zijn en financieren we tot 70% van de verkoopwaarde. Dat is een flinke stimulans voor een autobedrijf!

In de praktijk

Met een rekenvoorbeeld laten we zien dat het meer scheelt dan je denkt: een gezond bedrijf haalt 10 tot 15% brutomarge op de occasions. Stel dat een auto ingekocht wordt voor 17.500 euro. Dan financiert een (groot)bank 50% dus 8.750 euro. Yesqar financiert 70% van de verkoopwaarde, die bijvoorbeeld 20.000 euro bedraagt. Dan kom je uit op een financiering van 14.000 euro en dat is 60 procent meer dan de bank.

Met yesqar kan je bedrijf dus sneller groeien en draai je meer omzet en meer winst. In de praktijk blijkt vaak dat het geen probleem is om je hypotheek te behouden en een betere financiering voor je handelsvoorraad via ons te regelen. Dus ben je nieuwsgierig? Bel met 040 737 01 75 of mail naar info@yesqar.nl voor een vrijblijvend gesprek.

Meer financiering op dezelfde voorraad | Automotive Online

Meer financiering op dezelfde voorraad

Malak Bachri Malak Bachri
• Laatste update:

Eerst wat theorie: een financier vraagt altijd een onderpand bij het verstrekken van een lening. Dit kan een primaire zekerheid – met de grootste kans op waardebehoud – zijn, zoals onroerend goed. Of het is een secundaire zekerheid waarbij de waarde als onzeker wordt gezien en lager kan uitvallen. Denk hierbij aan bedrijfsvoorraad, inventaris of openstaande vorderingen. Daarbij wordt door de grootbanken niet specifiek naar de afzonderlijke occasions gekeken en willen banken over het algemeen maar 30 tot 50 procent van de inkoopwaarde van de voorraad financieren.

Kennis is het sleutelwoord

Als experts op het gebied van autofinancieringen kan yesqar meer financieren dan de doorsnee bank. Met precies hetzelfde onderpand. Waarom? Yesqar heeft volledig inzicht in de waarde van auto’s door onder meer de data van online platform QarQuest. Banken beschikken niet over zulke data, zij zien auto’s als een vorm van ‘voorraad’. Daarnaast maken zij ook geen verschil in de financiering van een bedrijf in schade-auto’s en een bedrijf in exclusieve occasions omdat ze simpelweg de systemen niet hebben om dat soort verschillen te verwerken. Yesqar heeft het totale plaatje voor autofinanciering: naast data, een asset based financieringsaanpak, focus op de sector, kennis, de mensen en de fintech benadering met een portal voor up-to-date overzicht. Hierdoor weet yesqar dat occasions heel goed verkoopbaar zijn en financieren we tot 70% van de verkoopwaarde. Dat is een flinke stimulans voor een autobedrijf!

In de praktijk

Met een rekenvoorbeeld laten we zien dat het meer scheelt dan je denkt: een gezond bedrijf haalt 10 tot 15% brutomarge op de occasions. Stel dat een auto ingekocht wordt voor 17.500 euro. Dan financiert een (groot)bank 50% dus 8.750 euro. Yesqar financiert 70% van de verkoopwaarde, die bijvoorbeeld 20.000 euro bedraagt. Dan kom je uit op een financiering van 14.000 euro en dat is 60 procent meer dan de bank.

Met yesqar kan je bedrijf dus sneller groeien en draai je meer omzet en meer winst. In de praktijk blijkt vaak dat het geen probleem is om je hypotheek te behouden en een betere financiering voor je handelsvoorraad via ons te regelen. Dus ben je nieuwsgierig? Bel met 040 737 01 75 of mail naar info@yesqar.nl voor een vrijblijvend gesprek.