DCDW Podcast 274: Rob Tangenberg van FotoProto

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Beeld: DCDW

Rob: “Van huis uit ben ik productontwikkelaar. Ik ontwikkel technische oplossingen voor technische problemen. Ik ben bij toeval de mobiliteitsbranche in gerold. Een aantal jaren geleden kocht ik een Ikea-keuken en daar paste geen vaatwasser van een ander merk in. Ik heb toen een scharniersysteem bedacht waarmee dat wel kon. Er was internationale belangstelling voor het systeem. Ik wilde een productvideo maken om te laten zien hoe het scharnier op een vaatwasser werkt. Daarvoor had ik een draaischijf nodig. Ik kon nergens de draaischijf vinden die ik zocht. Samen met mijn vader heb ik een eigen draaischijf ontworpen en gemaakt, met eigen elektronica en aansturing.”

Doorontwikkeld

“We zijn begonnen met het ontwikkelen van draaischijven voor kleinere producten. Dat is gegroeid naar draaischijven en xl-draaischijven voor het presenteren en fotograferen van motorfietsen en auto’s. Samen met mijn compagnon Bashar, die uit de automotive branche komt, heb ik in 2017 FotoProto opgericht. De FotoProto draaischijven worden gebruikt door merkdealers, dealergroepen, onafhankelijke bedrijven en andere automotive bedrijven. De draaischijven zijn solide gebouwd en nemen weinig ruimte in beslag. Door de geringe oprijhoogte zijn ze ook geschikt voor verlaagde auto’s en sportauto’s. De draaiplateaus werken op 230 Volt. Er is geen speciale krachtstroomaansluiting voor nodig.”

App-koppeling

“We bieden twee verschillende varianten aan. De eerste variant is geschikt voor dynamische voertuigpresentatie in de showroom. De tweede variant is ontwikkeld voor het maken van 360 graden foto’s voor onlineadvertenties. De elektronica en software van de FotoProto draaischijf zijn compatible met externe geautomatiseerde fotografie-apps zoals SpinCar. Maar als een bedrijf liever zelf handmatig foto’s maakt, dan kan dat ook. We kunnen voor elke situatie een passend product ontwikkelen, zodat bedrijven snel en efficiënt een mooie fotoreportage kunnen maken.”

Luister de podcast hier: https://www.dcdw.nl/podcast/rob-tangenberg-van-fotoproto/