DCDW Podcast 248 | Mario Schraepen over het ‘digitale autopaspoort’ LinkedCar

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

Mario Schraepen: “ik zal even vertellen waarmee ik ooit ben begonnen. Het is namelijk niet mijn eerste startup die ik heb gedaan. Het is denk ik al de derde of vierde. Zo heb ik ooit een bedrijf gehad voor consultancy, heb ik iets gedaan met Google Apps en daarna zag ik een grote kans in de automotive. Dat kwam omdat het toch nog een sector is die wat bijgebeend kan worden. Als je kijkt wat een dealer allemaal moet doen om een wagen te kunnen verkopen, daar zitten toch wel wat systemen tussen die anders kunnen. Dat zou allemaal wat sneller en gemakkelijker moeten.”

LinkedCar

“Ik reed met een leaseauto rond en ik vond het vervelend dat er geen centrale plek was om alle data bij elkaar te brengen. Ik heb natuurlijk een leasecontract maar daarnaast wil ik ook weten hoe het zit met mijn verzekering. Als ik bijvoorbeeld een sterretje in mijn ruit heb, hoe moet ik dan weten waar ik moet zijn? Had ik wel of geen recht op zomerbanden? Het was voor mij niet duidelijk en gecentraliseerd. Dat was dan ook het struikelpunt waar iets aan gedaan moest worden. Ik wilde een digitaal paspoort voor een auto, dat was het idee. Het belangrijkste voor de consument is dat hij/zij eigenaar is van zijn/haar data. Wij laten je transparant zien welke data beschikbaar voor je is. Je bent daar zelf baas van en jij beslist. Zo kun je bijvoorbeeld je kilometerstand met een verzekeraar delen etc.”

Hardware device

“We hebben samen met het onderzoekscentrum van de Karel de Grote Hogeschool een hardware device ontwikkeld. Wij koppelen vervolgens ons apparaat en lezen ruwe data uit. Het is eigenlijk een apparaat wat je niet ziet en achter het dashboard gekoppeld is met je auto.”

Luister hier de volledige podcast: https://www.dcdw.nl/podcast/mario-schraepen-van-linkedcar/

DCDW Podcast 248 | Mario Schraepen over het ‘digitale autopaspoort’ LinkedCar | Automotive Online

DCDW Podcast 248 | Mario Schraepen over het ‘digitale autopaspoort’ LinkedCar

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

Mario Schraepen: “ik zal even vertellen waarmee ik ooit ben begonnen. Het is namelijk niet mijn eerste startup die ik heb gedaan. Het is denk ik al de derde of vierde. Zo heb ik ooit een bedrijf gehad voor consultancy, heb ik iets gedaan met Google Apps en daarna zag ik een grote kans in de automotive. Dat kwam omdat het toch nog een sector is die wat bijgebeend kan worden. Als je kijkt wat een dealer allemaal moet doen om een wagen te kunnen verkopen, daar zitten toch wel wat systemen tussen die anders kunnen. Dat zou allemaal wat sneller en gemakkelijker moeten.”

LinkedCar

“Ik reed met een leaseauto rond en ik vond het vervelend dat er geen centrale plek was om alle data bij elkaar te brengen. Ik heb natuurlijk een leasecontract maar daarnaast wil ik ook weten hoe het zit met mijn verzekering. Als ik bijvoorbeeld een sterretje in mijn ruit heb, hoe moet ik dan weten waar ik moet zijn? Had ik wel of geen recht op zomerbanden? Het was voor mij niet duidelijk en gecentraliseerd. Dat was dan ook het struikelpunt waar iets aan gedaan moest worden. Ik wilde een digitaal paspoort voor een auto, dat was het idee. Het belangrijkste voor de consument is dat hij/zij eigenaar is van zijn/haar data. Wij laten je transparant zien welke data beschikbaar voor je is. Je bent daar zelf baas van en jij beslist. Zo kun je bijvoorbeeld je kilometerstand met een verzekeraar delen etc.”

Hardware device

“We hebben samen met het onderzoekscentrum van de Karel de Grote Hogeschool een hardware device ontwikkeld. Wij koppelen vervolgens ons apparaat en lezen ruwe data uit. Het is eigenlijk een apparaat wat je niet ziet en achter het dashboard gekoppeld is met je auto.”

Luister hier de volledige podcast: https://www.dcdw.nl/podcast/mario-schraepen-van-linkedcar/