DCDW Podcast 242: Hermanns over Challenge Plus

Romy Wielinga Romy Wielinga
Beeld: DCDW

“Mijn naam is Rick Hermanns en ik ben van het bouwjaar 1974. Sinds een jaar houd ik mij bezig met ondernemen. Zo ben ik de voorzitter van de Renault Dealer Vereniging en werk ik daarnaast samen aan Challenge Plus. Een platform om dealers te helpen hun medewerkers te belonen. Daarvoor heb ik voornamelijk bij Peugeot (al zo’n 20 jaar in de automotive) rondgelopen. Dat begon zelfs vanuit school met mijn stage. Vervolgens heb ik mezelf met allerlei takken beziggehouden binnen dit bedrijf. Van inkoop tot sales tot algemeen directeur. Nu ben ik op het punt gekomen dat ik mij apart met de automotive ben gaan bemoeien.”  

Nederlandse markt

“De Nederlandse markt is niet perse een bedrijfswagenmarkt. We hebben namelijk hele specifieke regels met bpm dus je bent heel beperkt. Maar dat zorgt er ook voor dat hetgeen wat er gebeurt speciaal is. Daarnaast moet je heel erg oppassen, zeker op het gebied van CO2, terwijl je in andere landen juist heel veel vrijheid hebt. De Nederlandse markt wordt daarnaast wel steeds groter en eigenlijk ook innovatiever.”

Partnership 

“Toen ik verkoopdirecteur werd bij Peugeot had onze captive een programma om onze verkopers te motiveren. Dit motiveren was bestemd voor alles naast de auto, met name captive producten, dus financiering, verzekeringen en een stukje leasing om dat te belonen. Dat kwam dan in de vorm van een spaarsysteem waar we als merk zijn ingestapt. Het is eigenlijk een soort provisie die je wel even op moet halen. Je wordt namelijk beloont omdat je beter presteert. Tijdens Corona waren dit soort programma’s eigenlijk lastig vanwege de extra kosten. Toen kwam Jack naar mij toe en zijn we gaan kijken hoe het anders kan. Op die manier hadden we binnen een dag een nieuw concept gericht op de multimerkdealer met de naam Challenge Plus.”

https://www.dcdw.nl/podcast/rick-hermanns-het-is-eigenlijk-een-soort-provisie-die-je-wel-even-op-moet-halen-je-wordt-namelijk-beloont-omdat-je-beter-presteert/