DCDW Podcast 228: Van den Hoeven en Reinders over meerwaarde van auto abonnementen

Romy Wielinga Romy Wielinga

Richard: “Ik ben hier omdat ik door de corona crisis als horeca-ondernemer een vervelende periode achter de rug heb. Maar het bracht mij dus wel op iets anders en dat is het hebben van een oude dure auto op de parkeerplaats, dat was niet handig. Toen dacht ik: “laat ik die auto maar verkopen of inruilen voor iets kleiners.” Zo kwam er eigenlijk een leuk idee tot stand. Maar om voor nu nog even terug te gaan naar mijn horeca-activiteiten. Ik ben mede-eigenaar geweest van een tweetal zaken. Een mooi hotel/restaurant in Hengelo waarvan ik de aandelen inmiddels heb verkocht en we een aandelenruil gedaan voor het restaurant. Daar ben ik dan nog steeds mede-eigenaar van. In dat restaurant hadden we dan ook een Michelinster.”

Wouter Reinders

Ik ben Wouter Reinders en ben benaderd door Richard in de tijd dat hij met die keuze zat. Ik was op vakantie en kreeg om 4 uur s’nachts van Richard een appje dat hij een bepaald probleem had. Toen vroeg hij aan mij of ik wat voor hem kon betekenen. Ik zat destijds ook in een fase waarbij ik zoekende was naar wat ik moest gaan doen daarom had ik meteen zoiets van: “laten we gaan zitten.” Toen ik daarna terugkwam van vakantie hebben we dat eigenlijk meteen gedaan. 

Het startte bij een probleem

Het probleem was dus eigenlijk dat ik iets zocht om mijn kinderen te vervoeren. Het moest wat kleiner en makkelijker verplaatsbaar. Maar natuurlijk zaten we nog steeds in een lockdown dus moest het ook wat minder kostbaar zijn. Ik zocht eigenlijk de kans om nu een kleine auto te hebben op de parkeerplaats en daarna flexibel te zijn om over te schakelen naar een wat grotere. Dan kom je natuurlijk tegen allerlei constructies aan en ga je partijen vergelijken maar ik zocht die flexibiliteit. Dat was eigenlijk het nu hebben van een eigen auto op de parkeerplaats en het moment dat je er van af wil de auto in te kunnen ruilen.

Omzetten naar een business (Carsub)

Ik zelf heb natuurlijk veel verstand van marketing en Richard komt natuurlijk vanuit een horeca-achtergrond. Daardoor zaten we een beetje op de kant van Booking.com en Thuisbezorgd te denken. Uiteindelijk dachten we dat we het echt wel moesten zoeken bij een auto en abonnementen service met flexibiliteit en vooral gericht op online. Dat hebben we nu gerealiseerd met Carsub!

https://www.dcdw.nl/podcast/richard-van-den-hoeven-en-wouter-reinders-van-carsub/