Wij wijzen je de weg

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Beeld: OOC

Als opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de carrosseriebranche vindt OOC het belangrijk om te investeren in de instroom van (aankomende) vakmensen. Na de coronadip moeten we ervoor zorgen dat we niet achter de feiten aanlopen. Ondanks het ‘Corona-effect’ moeten we ook in 2021 door blijven gaan met ontwikkelen en de instroom van nieuwe mensen in de branche bevorderen. Ook moeten we door blijven gaan met veilig en gezond werken en zorgen voor duurzame inzetbaarheid. Dat zijn onze drie speerpunten. Dat doen we in samenwerking met de sociale partners: FOCWA, RAI CarrosserieNL, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.

Samenwerking is het sleutelwoord met opleiders, maar ook met de andere technische opleidingsfondsen. Instroom komt van scholen, maar ook uit andere technische bedrijfstakken en van mensen die willen terugkeren in de branche na een tijdje wat anders te hebben gedaan. De uitstroom wordt vooral veroorzaakt door pensionering. De ontstane lege plekken moeten weer worden ingevuld. De ontwikkeling van elektrische voertuigen en hulpsystemen neemt momenteel een grote vlucht. Daarom is het cruciaal dat werknemers zich blijven ontwikkelen en ook voor de toekomst inzetbaar blijven.

OOC krijgt vanuit werkgevers veel verschillende HR-gerelateerde vragen in deze uitzonderlijke tijd. Deze vragen hebben naast een onderliggend juridisch karakter, ook betrekking op communicatie met de werknemers. Hoe kunnen we vaardigheden verder ontwikkelen? Wat missen we nou? OOC slaat een brug tussen werkgever en werknemer. Maar bepalend is natuurlijk hoe een onderneming naar zijn toekomst kijkt. Daarvoor hebben we Perspectief 2025 ontwikkeld. We denken dat we het goed doen, maar is dat wel zo? Is de toekomst iets dat je overkomt of maak je je eigen toekomst? Hiervoor ontwikkelde OOC scans en de OOC-adviseurs geven de richting aan, wijzen de weg. Ook weer maatwerk. Kortom: OOC ondersteunt werkgevers en werknemers in de carrosseriebranche door de laatste brancheontwikkelingen te combineren met de dagelijkse gang van zaken binnen het carrosseriebedrijf.

Neem contact op voor meer informatie

Ben je benieuwd wat OOC voor jou kan betekenen in 2021? Neem dan contact met ons op. Bel naar 0252 – 242 375, stuur een e-mail naar info@oocinfo.nl of kijk op www.oocinfo.nl.