Puzzelen met im- en export

Dossier Occasions | Impex Day: Evenement voor grensoverschrijdende autoverkoop

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

De internationale autoverkoop is booming business: over de eerste helft van dit jaar werden er 119 duizend gebruikte auto’s naar Nederland ingevoerd, een stijging van 21 procent ten opzichte van 2017. En ook de export floreert: er gingen over de eerste zes maanden 7 procent meer auto’s de grens over dan vorig jaar (126.000 stuks). Ter vergelijk: in heel 2017 lag de export op 236.584 stuks, dat is 0,7 procent meer dan in 2016.

De diversiteit in het aanbod van occasions neemt toe en dat vraagt om steeds meer kennis van waar welke auto tegen de beste prijs kan worden verkocht. Er zijn echter nogal wat voetangels en klemmen. Zo bekijkt staatssecretaris van Financiën Menno Snel momenteel hoe hij de mogelijkheden om de negatieve effecten (lees: te lage bpm-inkomsten) van parallelimport een halt toe kan roepen, onder meer door het gebruik van een taxatierapport ‘te reguleren’ (lees ook het artikel op pagina 14). En ook de invoering van de emissietest WLTP heeft weerslag op de markt: de verwachting is dat grote fleetowners een bestelstop overwegen. Als daar bovenop ook een kopersstaking volgt omdat particulieren onzeker zijn over de prijzen, betekent dit nog meer vraag en dus krapte op de occasionmarkt. “Er breken gouden tijden aan voor handelaren die nog aan voldoende auto’s weten te komen”, meent occasionmarkt-deskundige Rob Henneveld, die tijdens Impex Day een analyse presenteert van de gevolgen van de WLTP op de occasionprijzen. Ook de effecten van dieselgate worden meegenomen.

In de internationale zoektocht naar de ideale voorraadmix is ook tellerfraude nog lang niet volledig uitgebannen. Martin Huisman, bestuurslid bij VAT, legt in een parallelsessie uit hoe je tellerfraude herkent en welke ontwikkelingen er zijn in het tegengaan van het terugdraaien van tellers. Deze en andere ontwikkelingen worden in het plenaire programma en talrijke parallelsessies en workshops onder de loep genomen.

Wie en waar?

Locatie: Caballero Fabriek, Den Haag
Datum: 4 oktober 2018
Tijd: 14.00 – 20.00 uur
Doelgroep: Autohandelaren die zich (willen gaan) richten op de import en/of export van auto’s. Het event biedt workshops over uiteenlopende onderwerpen en op verschillende niveaus. Het is daarmee geschikt voor zowel deelnemers die ervaren en minder ervaren zijn met grensoverschrijdende autohandel.

Het complete programma van Automotive Impex Day is te vinden op www.automotive-management.nl.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Dossier Occasions | Impex Day: Evenement voor grensoverschrijdende autoverkoop | Automotive Online
Puzzelen met im- en export

Dossier Occasions | Impex Day: Evenement voor grensoverschrijdende autoverkoop

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

De internationale autoverkoop is booming business: over de eerste helft van dit jaar werden er 119 duizend gebruikte auto’s naar Nederland ingevoerd, een stijging van 21 procent ten opzichte van 2017. En ook de export floreert: er gingen over de eerste zes maanden 7 procent meer auto’s de grens over dan vorig jaar (126.000 stuks). Ter vergelijk: in heel 2017 lag de export op 236.584 stuks, dat is 0,7 procent meer dan in 2016.

De diversiteit in het aanbod van occasions neemt toe en dat vraagt om steeds meer kennis van waar welke auto tegen de beste prijs kan worden verkocht. Er zijn echter nogal wat voetangels en klemmen. Zo bekijkt staatssecretaris van Financiën Menno Snel momenteel hoe hij de mogelijkheden om de negatieve effecten (lees: te lage bpm-inkomsten) van parallelimport een halt toe kan roepen, onder meer door het gebruik van een taxatierapport ‘te reguleren’ (lees ook het artikel op pagina 14). En ook de invoering van de emissietest WLTP heeft weerslag op de markt: de verwachting is dat grote fleetowners een bestelstop overwegen. Als daar bovenop ook een kopersstaking volgt omdat particulieren onzeker zijn over de prijzen, betekent dit nog meer vraag en dus krapte op de occasionmarkt. “Er breken gouden tijden aan voor handelaren die nog aan voldoende auto’s weten te komen”, meent occasionmarkt-deskundige Rob Henneveld, die tijdens Impex Day een analyse presenteert van de gevolgen van de WLTP op de occasionprijzen. Ook de effecten van dieselgate worden meegenomen.

In de internationale zoektocht naar de ideale voorraadmix is ook tellerfraude nog lang niet volledig uitgebannen. Martin Huisman, bestuurslid bij VAT, legt in een parallelsessie uit hoe je tellerfraude herkent en welke ontwikkelingen er zijn in het tegengaan van het terugdraaien van tellers. Deze en andere ontwikkelingen worden in het plenaire programma en talrijke parallelsessies en workshops onder de loep genomen.

Wie en waar?

Locatie: Caballero Fabriek, Den Haag
Datum: 4 oktober 2018
Tijd: 14.00 – 20.00 uur
Doelgroep: Autohandelaren die zich (willen gaan) richten op de import en/of export van auto’s. Het event biedt workshops over uiteenlopende onderwerpen en op verschillende niveaus. Het is daarmee geschikt voor zowel deelnemers die ervaren en minder ervaren zijn met grensoverschrijdende autohandel.

Het complete programma van Automotive Impex Day is te vinden op www.automotive-management.nl.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.