Training & Opleiding | Prijswaardig Talent

Viola Robbemondt Viola Robbemondt
• Laatste update:

Henry Zumbrink (33)
Opleidingsniveau: mbo
Won de prijs in: 2008
Afgestudeerd in: 2009
Huidige functie: directeur Volvo Reede Amerongen

“Na mijn ROC-verkoopopleiding in Utrecht had ik niet het idee dat ik voldoende tools had voor het voortzetten van ons familiebedrijf. Daarom heb ik daarna de mbo-opleiding aan de IVA gedaan. Het was pittig, je krijgt veel stof in die twee jaar. De Geerlig Riemerprijs dank ik onder andere aan het terugbrengen van de IVA naar circuit Zandvoort. Samen met een medestudent organiseerde ik circuitdagen en sliptrainingen. Omdat ik al van jongs af aan in mijn vaders bedrijf werkte, zag ik wat ik leerde ook dagelijks terug in de praktijk. De technische kant van de opleiding had ik niet willen missen omdat ik nu op niveau met een werkplaatschef of klant kan praten. Verder is de schroom om klanten te benaderen er af. Mijn toekomst zit binnen dit bedrijf. Ik ben hier sinds twee maanden directeur en we hebben een prachtig merk en team dat klaar is voor de toekomst.”

aum01 2018 p44 albert van der tang jr

Albert van der Tang jr (25)
Opleidingsniveau: hbo
Afgestudeerd in: 2014
Wonde prijs in: 2013
Huidige functie: business developer VDT Automotive Products

“Ik ging naar een open dag van de IVA en binnen een kwartier was ik om. De vakken waar ik nu het meeste aan heb zijn computergebruik en marketing. Daarmee kon ik ons bedrijf helpen om de automatiseringsslag te maken en om een nieuwe strategie voor marketing en de interne organisatie te ontwikkelen. Wat je op school niet kunt leren, is omgaan met de onzekerheid tussen de keuze om in het ene plan te volharden en een ander op te geven. Het winnen van de Geerlig Riemerprijs zorgde er in ieder geval voor dat ik mijn afstudeerstage binnen een dag geregeld had, bij Mitsubishi in Almere. De prijs heeft toch een bepaald prestige. Ik won hem onder andere dankzij mijn inzet voor een betere connectie tussen IVA studenten en het bedrijfsleven, onder andere door het organiseren van een uitje naar een scheepswerf en een IT-bedrijf.”

aum01 2018 p44 charlotte van duren

Charlotte van Duren (23)
Opleidingsniveau: hbo
Afgestudeerd in: studeert dit jaar af
Won de prijs in: 2017
Huidige functie: afstudeer-stagiaire marketing Van Mossel Automotive Groep te Waalwijk

“De IVA is een brede opleiding. Het viel mijn collega’s op dat ik meteen kan meepraten op de afdeling. Of ik vakken heb gemist? Als ik iets moet noemen is het misschien projectmatig managen en organiseren. In het juryrapport van de prijs herkende ik mezelf wel. Ik was jarenlang klassenvertegenwoordigster, bestuurslid van de DIVA (de damesvereniging van de IVA), ik organiseerde sportdagen, feesten en open dagen en heb het grootste damesevent op de IVA ooit georganiseerd, de Women Only avond. Momenteel ben ik me aan het bezinnen: blijf ik bij Van Mossel werken? Ga ik voor het ondernemerschap? Of nog een mastertitel halen?”

IVA&Riemer

Op de IVA Driebergen starten jaarlijks 150 studenten met de tweejarige mbo-opleiding Automotive Business Management en 250 aan de vierjarige hbo-variant. Twee derde komt daarna in de autobranche terecht. Voor studenten die zich inzetten voor de IVA Community, is een prijs in het leven geroepen: de Geerlig Riemerprijs. Deze prijs wordt elk jaar toegekend aan een student(e) die zich inzet voor de IVA-community. De prijs is vernoemd naar de oprichter van de IVA en bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag voor studie, stage of reizen. De Riemerprijs werd geïntroduceerd bij het 50-jarig bestaan van IVA Driebergen, nu 88 jaar geleden. Het bestuur van de Riemerprijs bestaat uit een afvaardiging van RAI Vereniging, Bovag en IVA Driebergen.

Training & Opleiding | Prijswaardig Talent | Automotive Online

Training & Opleiding | Prijswaardig Talent

Viola Robbemondt Viola Robbemondt
• Laatste update:

Henry Zumbrink (33)
Opleidingsniveau: mbo
Won de prijs in: 2008
Afgestudeerd in: 2009
Huidige functie: directeur Volvo Reede Amerongen

“Na mijn ROC-verkoopopleiding in Utrecht had ik niet het idee dat ik voldoende tools had voor het voortzetten van ons familiebedrijf. Daarom heb ik daarna de mbo-opleiding aan de IVA gedaan. Het was pittig, je krijgt veel stof in die twee jaar. De Geerlig Riemerprijs dank ik onder andere aan het terugbrengen van de IVA naar circuit Zandvoort. Samen met een medestudent organiseerde ik circuitdagen en sliptrainingen. Omdat ik al van jongs af aan in mijn vaders bedrijf werkte, zag ik wat ik leerde ook dagelijks terug in de praktijk. De technische kant van de opleiding had ik niet willen missen omdat ik nu op niveau met een werkplaatschef of klant kan praten. Verder is de schroom om klanten te benaderen er af. Mijn toekomst zit binnen dit bedrijf. Ik ben hier sinds twee maanden directeur en we hebben een prachtig merk en team dat klaar is voor de toekomst.”

aum01 2018 p44 albert van der tang jr

Albert van der Tang jr (25)
Opleidingsniveau: hbo
Afgestudeerd in: 2014
Wonde prijs in: 2013
Huidige functie: business developer VDT Automotive Products

“Ik ging naar een open dag van de IVA en binnen een kwartier was ik om. De vakken waar ik nu het meeste aan heb zijn computergebruik en marketing. Daarmee kon ik ons bedrijf helpen om de automatiseringsslag te maken en om een nieuwe strategie voor marketing en de interne organisatie te ontwikkelen. Wat je op school niet kunt leren, is omgaan met de onzekerheid tussen de keuze om in het ene plan te volharden en een ander op te geven. Het winnen van de Geerlig Riemerprijs zorgde er in ieder geval voor dat ik mijn afstudeerstage binnen een dag geregeld had, bij Mitsubishi in Almere. De prijs heeft toch een bepaald prestige. Ik won hem onder andere dankzij mijn inzet voor een betere connectie tussen IVA studenten en het bedrijfsleven, onder andere door het organiseren van een uitje naar een scheepswerf en een IT-bedrijf.”

aum01 2018 p44 charlotte van duren

Charlotte van Duren (23)
Opleidingsniveau: hbo
Afgestudeerd in: studeert dit jaar af
Won de prijs in: 2017
Huidige functie: afstudeer-stagiaire marketing Van Mossel Automotive Groep te Waalwijk

“De IVA is een brede opleiding. Het viel mijn collega’s op dat ik meteen kan meepraten op de afdeling. Of ik vakken heb gemist? Als ik iets moet noemen is het misschien projectmatig managen en organiseren. In het juryrapport van de prijs herkende ik mezelf wel. Ik was jarenlang klassenvertegenwoordigster, bestuurslid van de DIVA (de damesvereniging van de IVA), ik organiseerde sportdagen, feesten en open dagen en heb het grootste damesevent op de IVA ooit georganiseerd, de Women Only avond. Momenteel ben ik me aan het bezinnen: blijf ik bij Van Mossel werken? Ga ik voor het ondernemerschap? Of nog een mastertitel halen?”

IVA&Riemer

Op de IVA Driebergen starten jaarlijks 150 studenten met de tweejarige mbo-opleiding Automotive Business Management en 250 aan de vierjarige hbo-variant. Twee derde komt daarna in de autobranche terecht. Voor studenten die zich inzetten voor de IVA Community, is een prijs in het leven geroepen: de Geerlig Riemerprijs. Deze prijs wordt elk jaar toegekend aan een student(e) die zich inzet voor de IVA-community. De prijs is vernoemd naar de oprichter van de IVA en bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag voor studie, stage of reizen. De Riemerprijs werd geïntroduceerd bij het 50-jarig bestaan van IVA Driebergen, nu 88 jaar geleden. Het bestuur van de Riemerprijs bestaat uit een afvaardiging van RAI Vereniging, Bovag en IVA Driebergen.