Gastcolumn Bert Pennock: Inspirerend ondernemen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ik heb sinds het begin van dit jaar in het kader van mijn werk al veel autobedrijven bezocht; dealers zowel als universelen, elk met hun eigen sfeer en uitstraling. Toch zijn er overeenkomsten; overal trof ik hardwerkende en gemotiveerde medewerkers aan, met een groot hart voor auto’s, vrijwillig dan wel noodgedwongen. Wat ook opvalt is dat de bedrijven waar ik kom zelden een plek van inspiratie zijn. Maar soms, heel soms, springt er eentje in positieve zin tussenuit. Zo’n bedrijf mocht ik laatst bezoeken vanwege een expertiseopdracht. De expertiseaanvraag meldde als naam voor het te bezoeken autobedrijf: ATK RTK KOFFERBAK in Kampen. Als ingeburgerde in de autowereld en denkend in plaatjes, riep deze naam enige visioenen bij me op en ik dacht er het mijne van. 

Uit niets bleek dat ik een autobedrijf binnenstapte.

Bij aankomst vielen er twee zaken onmiddellijk op: ten eerste kon ik er parkeren, ten tweede zag het gebouw er mooi en gelikt uit, sterk afwijkend van het beeld dat ik eerder naar aanleiding van de naam van het bedrijf had gekregen. Toen ik het pand betrad raakte ik even in verwarring; uit niets bleek namelijk dat ik een autobedrijf binnenstapte – de bewegwijzering verwees naar onder meer een restaurant en een theater, maar ik trof ook een heuse, goed geoutilleerde werkplaats aan. Ik meldde me bij de receptionist en vertelde hem dat ik zelden een soortgelijke werkplaats was binnengestapt. De receptionist bleek de eigenaar van het complex, Joep Roth. Kennelijk ontging mijn enthousiasme hem niet, want hij gaf me een uitgebreide rondleiding door het bedrijf, waarin me opviel dat elke afdeling uitblonk in creativiteit en prikkelende voeding voor inspiratie. De manier waarop Roth vertelt over zijn visie en missie is al net zo prikkelend, duidelijk geïnspireerd door de wens om met andere ogen naar traditionele zaken te kijken. En dát is wat ik elke ondernemer en niet ondernemer toewens voor de komende jaren: creativiteit en inspiratie, met andere ogen leren kijken naar traditionele zaken! Beginnen is eenvoudig, je hebt daar heel 2017 voor!

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Gastcolumn Bert Pennock: Inspirerend ondernemen | Automotive Online

Gastcolumn Bert Pennock: Inspirerend ondernemen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ik heb sinds het begin van dit jaar in het kader van mijn werk al veel autobedrijven bezocht; dealers zowel als universelen, elk met hun eigen sfeer en uitstraling. Toch zijn er overeenkomsten; overal trof ik hardwerkende en gemotiveerde medewerkers aan, met een groot hart voor auto’s, vrijwillig dan wel noodgedwongen. Wat ook opvalt is dat de bedrijven waar ik kom zelden een plek van inspiratie zijn. Maar soms, heel soms, springt er eentje in positieve zin tussenuit. Zo’n bedrijf mocht ik laatst bezoeken vanwege een expertiseopdracht. De expertiseaanvraag meldde als naam voor het te bezoeken autobedrijf: ATK RTK KOFFERBAK in Kampen. Als ingeburgerde in de autowereld en denkend in plaatjes, riep deze naam enige visioenen bij me op en ik dacht er het mijne van. 

Uit niets bleek dat ik een autobedrijf binnenstapte.

Bij aankomst vielen er twee zaken onmiddellijk op: ten eerste kon ik er parkeren, ten tweede zag het gebouw er mooi en gelikt uit, sterk afwijkend van het beeld dat ik eerder naar aanleiding van de naam van het bedrijf had gekregen. Toen ik het pand betrad raakte ik even in verwarring; uit niets bleek namelijk dat ik een autobedrijf binnenstapte – de bewegwijzering verwees naar onder meer een restaurant en een theater, maar ik trof ook een heuse, goed geoutilleerde werkplaats aan. Ik meldde me bij de receptionist en vertelde hem dat ik zelden een soortgelijke werkplaats was binnengestapt. De receptionist bleek de eigenaar van het complex, Joep Roth. Kennelijk ontging mijn enthousiasme hem niet, want hij gaf me een uitgebreide rondleiding door het bedrijf, waarin me opviel dat elke afdeling uitblonk in creativiteit en prikkelende voeding voor inspiratie. De manier waarop Roth vertelt over zijn visie en missie is al net zo prikkelend, duidelijk geïnspireerd door de wens om met andere ogen naar traditionele zaken te kijken. En dát is wat ik elke ondernemer en niet ondernemer toewens voor de komende jaren: creativiteit en inspiratie, met andere ogen leren kijken naar traditionele zaken! Beginnen is eenvoudig, je hebt daar heel 2017 voor!

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.