'Ik wil dat iedereen plezier heeft in zijn werk'

Nieuwe post | Leon van den Ouden, Tyres in Stock

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Hoe bevalt de functie bij Tyres in Stock Europe tot nu toe?

Ik ben nu ruim een maand bezig en het bevalt me goed. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en we werken met een jong team, dat mee kan groeien. Ik vind het belangrijk om medewerkers te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling. Mijn taak is vooral sturing geven aan de af­delingen sales, aftersales, marketing, ict en finance. Daarnaast wil ik ook graag dat iedereen plezier heeft in zijn of haar werk en daarom
probeer ik iedereen waar nodig te helpen. Ik heb meer dan tien jaar managementervaring in de financiële sector bij de Rabobank opgedaan. Met de bandenbranche was ik niet bekend, maar dat is te leren. Uiteindelijk komt de kern van de taken met elkaar overeen.

Wat is uw vooropleiding?

Ik heb veel werk- en leertrajecten doorlopen, met als hoogtepunt in 2016 de afronding van mijn universitaire studie bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Mijn MBA-scriptie heb ik geschreven bij de Rabobank. Ik heb hiervoor onderzoek gedaan naar de wissel­werking tussen communicatie en leiderschap. De vaardigheden die ik heb geleerd tijdens mijn studie kan ik toepassen in mijn huidige baan, omdat ik een leidinggevende functie heb, en met de juiste communicatie mijn team moet aansturen.

U woont in Bergen op Zoom. Hoe bevalt dit?

Ik vind Bergen op Zoom een erg leuke stad om te wonen. Ik zit dicht bij het centrum, waardoor ik snel bij de winkels en sociale gelegenheden ben. Daarnaast is er ook veel groen. Als ik een moment van bezinning nodig heb, dan zoek ik graag de rust op in de natuur. Eigenlijk heb ik dus het beste van beide ­werelden.

Hoe vult u uw vrije tijd in?

Ik vind voetballen erg leuk. Samen met mijn zoons ben ik drie tot vier keer per week te vinden in het sportpark. Ik begeleid hen als teamcoach. Het is een moment om samen door te brengen en te ontspannen. Ik voetbal zelf ook. Daarnaast vind ik het leuk om te hardlopen. Het is belangrijk om naast mijn kantoorbaan voldoende lichamelijke beweging te hebben. Als ik te lang doorga zonder voldoende ontspanning, gaat mijn lichaam protesteren.Maar mijn werk biedt ook veel ontspanning. Er zijn regelmatig in de avonduren netwerkborrels of meetings. Daarnaast wil ik ook graag de branche beter leren kennen en daarom is het prettig om nieuwe mensen op dergelijke evenementen te ontmoeten.

Zijn er nog plekken waar u graag naartoe wilt?

Ik ga gemiddeld één keer per jaar een skiën in Oostenrijk. Mijn zoons vinden het geweldig en ik hou zelf ook van skiën. In de zomer reizen we vaak af naar wat warmere landen, zoals Italië, Spanje en Zuid-Frankrijk. Vooral Italië spreekt me sterk aan, omdat ze daar zo’n rijke cultuur hebben. Door mijn werk en opleidingsachtergrond vind ik het sowieso interessant om andere culturen te leren kennen. Voor mijn MBA bedrijfskunde ben ik afgereisd naar Hong Kong. Het is fascinerend om te zien hoe anders de mensen daar leven. Zij vinden het ook interessant om meer over de Westerse cultuur te leren. Ooit wil ik nog naar de Verenigde Staten en naar Australië, om ook daar de culturen van dichtbij mee te maken. Ik ben ervan overtuigd dat op het moment dat je inzicht hebt in het leven van andere mensen, je ook meer begrip krijgt voor anderen. In mijn functie als general manager is dat een belangrijke competentie, omdat ik dagelijks bezig ben met het coachen en aansturen van mensen.

Wat zijn uw toekomstverwachtingen?

Bedrijfsmatig hoop ik dat we samen een stabiel bedrijf creëren waar jong talent de kans krijgt om te groeien. Privé heb ik natuurlijk twee jonge kinderen, die ik de komende jaren ga begeleiden in hun vervolgopleiding en met sporten. 

Nieuwe post | Leon van den Ouden, Tyres in Stock | Automotive Online
'Ik wil dat iedereen plezier heeft in zijn werk'

Nieuwe post | Leon van den Ouden, Tyres in Stock

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Hoe bevalt de functie bij Tyres in Stock Europe tot nu toe?

Ik ben nu ruim een maand bezig en het bevalt me goed. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en we werken met een jong team, dat mee kan groeien. Ik vind het belangrijk om medewerkers te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling. Mijn taak is vooral sturing geven aan de af­delingen sales, aftersales, marketing, ict en finance. Daarnaast wil ik ook graag dat iedereen plezier heeft in zijn of haar werk en daarom
probeer ik iedereen waar nodig te helpen. Ik heb meer dan tien jaar managementervaring in de financiële sector bij de Rabobank opgedaan. Met de bandenbranche was ik niet bekend, maar dat is te leren. Uiteindelijk komt de kern van de taken met elkaar overeen.

Wat is uw vooropleiding?

Ik heb veel werk- en leertrajecten doorlopen, met als hoogtepunt in 2016 de afronding van mijn universitaire studie bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Mijn MBA-scriptie heb ik geschreven bij de Rabobank. Ik heb hiervoor onderzoek gedaan naar de wissel­werking tussen communicatie en leiderschap. De vaardigheden die ik heb geleerd tijdens mijn studie kan ik toepassen in mijn huidige baan, omdat ik een leidinggevende functie heb, en met de juiste communicatie mijn team moet aansturen.

U woont in Bergen op Zoom. Hoe bevalt dit?

Ik vind Bergen op Zoom een erg leuke stad om te wonen. Ik zit dicht bij het centrum, waardoor ik snel bij de winkels en sociale gelegenheden ben. Daarnaast is er ook veel groen. Als ik een moment van bezinning nodig heb, dan zoek ik graag de rust op in de natuur. Eigenlijk heb ik dus het beste van beide ­werelden.

Hoe vult u uw vrije tijd in?

Ik vind voetballen erg leuk. Samen met mijn zoons ben ik drie tot vier keer per week te vinden in het sportpark. Ik begeleid hen als teamcoach. Het is een moment om samen door te brengen en te ontspannen. Ik voetbal zelf ook. Daarnaast vind ik het leuk om te hardlopen. Het is belangrijk om naast mijn kantoorbaan voldoende lichamelijke beweging te hebben. Als ik te lang doorga zonder voldoende ontspanning, gaat mijn lichaam protesteren.Maar mijn werk biedt ook veel ontspanning. Er zijn regelmatig in de avonduren netwerkborrels of meetings. Daarnaast wil ik ook graag de branche beter leren kennen en daarom is het prettig om nieuwe mensen op dergelijke evenementen te ontmoeten.

Zijn er nog plekken waar u graag naartoe wilt?

Ik ga gemiddeld één keer per jaar een skiën in Oostenrijk. Mijn zoons vinden het geweldig en ik hou zelf ook van skiën. In de zomer reizen we vaak af naar wat warmere landen, zoals Italië, Spanje en Zuid-Frankrijk. Vooral Italië spreekt me sterk aan, omdat ze daar zo’n rijke cultuur hebben. Door mijn werk en opleidingsachtergrond vind ik het sowieso interessant om andere culturen te leren kennen. Voor mijn MBA bedrijfskunde ben ik afgereisd naar Hong Kong. Het is fascinerend om te zien hoe anders de mensen daar leven. Zij vinden het ook interessant om meer over de Westerse cultuur te leren. Ooit wil ik nog naar de Verenigde Staten en naar Australië, om ook daar de culturen van dichtbij mee te maken. Ik ben ervan overtuigd dat op het moment dat je inzicht hebt in het leven van andere mensen, je ook meer begrip krijgt voor anderen. In mijn functie als general manager is dat een belangrijke competentie, omdat ik dagelijks bezig ben met het coachen en aansturen van mensen.

Wat zijn uw toekomstverwachtingen?

Bedrijfsmatig hoop ik dat we samen een stabiel bedrijf creëren waar jong talent de kans krijgt om te groeien. Privé heb ik natuurlijk twee jonge kinderen, die ik de komende jaren ga begeleiden in hun vervolgopleiding en met sporten.