Nieuwe post | Fred Slikker

Redactie Redactie
• Laatste update:
> 'Ik word aan alle kanten positief verrast.'

Kunt u wat meer vertellen over uw opleidingen en vorige functies?

“Ik wilde altijd al de commerciële kant op. Daarom heb ik commerciële economie ge­studeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In mijn laatste jaar kreeg ik de kans om een jaar in het buitenland te studeren. Ik koos voor international marketing aan de universiteit van Sydney, Australië. Hier heb ik ook een propedeuse Mandarijn gehaald. Toen ik met daarna in Ierland marketing ging studeren, leerde ik mijn vrouw kennen. Samen hebben we een aantal jaren in Nederland gewoond, maar in 1999 zijn we voor tien jaar naar Dublin vertrokken.”

Hoe bent u vervolgens terecht gekomen bij Solera?

“Ik ben in 2009 terug naar Nederland verhuisd en aan de slag gegaan bij verzekeringsbedrijf Intrasurance. De autobranche is zeer belangrijk voor de verzekeringswereld. De meeste online verzekeringen die worden afgesloten door ­consumenten, hebben betrekking op auto’s. Vanuit mijn functie bij Intrasurance kende ik daarom Solera/ABZ heel goed, en ook de autobranche zelf. De functie van directeur bij Solera/ABZ heb ik aangenomen omdat ik mij graag ­verder wil ontwikkelen en nieuwe werkvelden wil leren kennen. Het wordt hard werken, maar het is een uitdagende baan.”

U maakt lange werkweken, zegt u. Wat doet u naast uw werk om te ontspannen?

“In Ierland golfde ik heel graag. Helaas is het door mijn drukke werkschema niet zo makkelijk om hier tijd voor vrij te maken, maar af en toe zoek ik de golfbaan op. Daarnaast houd ik van hardlopen. Mijn vrouw en ik vinden dit allebei erg leuk en we hebben ook marathons gelopen, onder andere die van Rotterdam en Amsterdam. Ik heb drie kinderen; twee zoons, van twaalf en negen jaar oud, en een dochtertje van zeven. De jongens vinden voetbal erg leuk. Ik ben de teamcoach van mijn jongste zoon en sta in het weekend langs de lijn om hen toe te juichen. We zijn ook fanatiek Ajax-fan en gaan soms naar wedstrijden. Mijn dochtertje turnt en wil graag hockeyen. Dat vind ik erg leuk, omdat ik zelf vroeger ook heb gehockeyd.”

Uw internationale carrière heeft uw gezin meegenomen naar verschillende landen. Vindt uw gezin het makkelijk om zich de Nederlandse taal en cultuur eigen te maken?

“Mijn vrouw komt uit Ierland, maar heeft in v­erschillende landen gewoond, waaronder Duitsland. Het Nederlands gaat haar goed af. Mijn oudste zoon was vijf jaar oud toen we naar Nederland kwamen en sprak alleen Engels. Maar hij had geen enkele moeite om het ­Nederlands te leren. Mijn jongste zoon was toen twee en mijn dochter nog niet ge­boren dus het Nederlands is niet een probleem geweest.”

U bent onlangs begonnen in uw nieuwe functie. Hoe bevalt het als directeur bij Solera/ABZ?

“Heel goed. In de eerste fase moet ik natuurlijk veel informatie tot me nemen, maar ik word aan alle kanten positief verrast.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuwe post | Fred Slikker | Automotive Online

Nieuwe post | Fred Slikker

Redactie Redactie
• Laatste update:
> 'Ik word aan alle kanten positief verrast.'

Kunt u wat meer vertellen over uw opleidingen en vorige functies?

“Ik wilde altijd al de commerciële kant op. Daarom heb ik commerciële economie ge­studeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In mijn laatste jaar kreeg ik de kans om een jaar in het buitenland te studeren. Ik koos voor international marketing aan de universiteit van Sydney, Australië. Hier heb ik ook een propedeuse Mandarijn gehaald. Toen ik met daarna in Ierland marketing ging studeren, leerde ik mijn vrouw kennen. Samen hebben we een aantal jaren in Nederland gewoond, maar in 1999 zijn we voor tien jaar naar Dublin vertrokken.”

Hoe bent u vervolgens terecht gekomen bij Solera?

“Ik ben in 2009 terug naar Nederland verhuisd en aan de slag gegaan bij verzekeringsbedrijf Intrasurance. De autobranche is zeer belangrijk voor de verzekeringswereld. De meeste online verzekeringen die worden afgesloten door ­consumenten, hebben betrekking op auto’s. Vanuit mijn functie bij Intrasurance kende ik daarom Solera/ABZ heel goed, en ook de autobranche zelf. De functie van directeur bij Solera/ABZ heb ik aangenomen omdat ik mij graag ­verder wil ontwikkelen en nieuwe werkvelden wil leren kennen. Het wordt hard werken, maar het is een uitdagende baan.”

U maakt lange werkweken, zegt u. Wat doet u naast uw werk om te ontspannen?

“In Ierland golfde ik heel graag. Helaas is het door mijn drukke werkschema niet zo makkelijk om hier tijd voor vrij te maken, maar af en toe zoek ik de golfbaan op. Daarnaast houd ik van hardlopen. Mijn vrouw en ik vinden dit allebei erg leuk en we hebben ook marathons gelopen, onder andere die van Rotterdam en Amsterdam. Ik heb drie kinderen; twee zoons, van twaalf en negen jaar oud, en een dochtertje van zeven. De jongens vinden voetbal erg leuk. Ik ben de teamcoach van mijn jongste zoon en sta in het weekend langs de lijn om hen toe te juichen. We zijn ook fanatiek Ajax-fan en gaan soms naar wedstrijden. Mijn dochtertje turnt en wil graag hockeyen. Dat vind ik erg leuk, omdat ik zelf vroeger ook heb gehockeyd.”

Uw internationale carrière heeft uw gezin meegenomen naar verschillende landen. Vindt uw gezin het makkelijk om zich de Nederlandse taal en cultuur eigen te maken?

“Mijn vrouw komt uit Ierland, maar heeft in v­erschillende landen gewoond, waaronder Duitsland. Het Nederlands gaat haar goed af. Mijn oudste zoon was vijf jaar oud toen we naar Nederland kwamen en sprak alleen Engels. Maar hij had geen enkele moeite om het ­Nederlands te leren. Mijn jongste zoon was toen twee en mijn dochter nog niet ge­boren dus het Nederlands is niet een probleem geweest.”

U bent onlangs begonnen in uw nieuwe functie. Hoe bevalt het als directeur bij Solera/ABZ?

“Heel goed. In de eerste fase moet ik natuurlijk veel informatie tot me nemen, maar ik word aan alle kanten positief verrast.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.