Schuldeisers kroymans krijgen hun geld

Redactie Redactie
• Laatste update:

De curatoren van het in maart 2009 failliet verklaarde Kroymans hebben nagenoeg overeenstemming bereikt met de Belastingdienst over openstaande aanslagen. In totaal bedraagt de schuldenlast aan onder andere het UWV en de fiscus een kleine 65,6 miljoen euro. Dat blijkt uit het negende curatorenverslag, dat vorige week verscheen.

Wanneer duidelijk is wat de totale omvang is van de fiscale vorderingen, gaan de curatoren over tot het afwikkelen van de faillissementen van alle bedrijfsonderdelen. Dan wordt ook bepaald of en zo ja ook de overige schuldeisers kunnen worden betaald. Deze zogenoemde concurrente schuldenlast bedraagt zo’n 59,5 miljoen euro.

Curator Cees de Jong laat desgevraagd weten dat “er vermoedelijk een uitdeling aan concurrente crediteuren plaats gaat vinden”. Verder blijkt uit het verslag dat de Kroymans-curatoren geen van de voormalige bestuursleden aansprakelijk stellen. Dat geldt ook voor de bestuurders van Kroymans Import Europe (KIE), het bedrijfsonderdeel dat Cadillac, Corvette en Hummer importeerde. Bij dit onderdeel was eerder wel vastgesteld dat er “ernstige onregelmatigheden in de administratie” waren en dat het resultaat was gemanipuleerd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Schuldeisers kroymans krijgen hun geld | Automotive Online

Schuldeisers kroymans krijgen hun geld

Redactie Redactie
• Laatste update:

De curatoren van het in maart 2009 failliet verklaarde Kroymans hebben nagenoeg overeenstemming bereikt met de Belastingdienst over openstaande aanslagen. In totaal bedraagt de schuldenlast aan onder andere het UWV en de fiscus een kleine 65,6 miljoen euro. Dat blijkt uit het negende curatorenverslag, dat vorige week verscheen.

Wanneer duidelijk is wat de totale omvang is van de fiscale vorderingen, gaan de curatoren over tot het afwikkelen van de faillissementen van alle bedrijfsonderdelen. Dan wordt ook bepaald of en zo ja ook de overige schuldeisers kunnen worden betaald. Deze zogenoemde concurrente schuldenlast bedraagt zo’n 59,5 miljoen euro.

Curator Cees de Jong laat desgevraagd weten dat “er vermoedelijk een uitdeling aan concurrente crediteuren plaats gaat vinden”. Verder blijkt uit het verslag dat de Kroymans-curatoren geen van de voormalige bestuursleden aansprakelijk stellen. Dat geldt ook voor de bestuurders van Kroymans Import Europe (KIE), het bedrijfsonderdeel dat Cadillac, Corvette en Hummer importeerde. Bij dit onderdeel was eerder wel vastgesteld dat er “ernstige onregelmatigheden in de administratie” waren en dat het resultaat was gemanipuleerd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.