Hr zaken: personeelsverloop

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het managementteam dacht dat het probleem zat in de arbeidsvoorwaarden. Medewerkers die wij ernaar vroegen kwamen echter met totaal andere verklaringen, zoals onduidelijkheid van het management over beslissingen, weinig doorgroeimogelijkheden, weinig zelfstandigheid en een gebrek aan waardering. De beloning kwam pas als laatste factor aan bod. Werkgevers kunnen zich in crisistijden nog dit soort gedrag veroorloven, maar als de markt aantrekt is de kans groot dat goede mensen vertrekken. Ga dus in gesprek, vraag gewoon eens wat iemand beweegt, en leg uit waarom je bepaalde beslissingen neemt. Spreek je waardering uit als je medewerker dit verdient. Dit geldt ook voor flexibele krachten. Toch wordt er maar weinig gepraat. Er is vaak sprake van koudwatervrees, terwijl het zeer verhelderend kan werken en erg gewaardeerd wordt.

Tot slot: groei gaat niet altijd om promotie en meer salaris. Groei is ook het verkrijgen van meer belangrijke taken of meer zelfstandigheid; het hoeft niet altijd om een nieuwe of hogere functie te gaan. Bespreek het. Met iedereen in het bedrijf, want dit geldt voor alle functies. Ook de hogere manager heeft recht op input van zijn leidinggevende.

Richard Zwarter is manager automotive bij Consolid, r.zwarter@consolid.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hr zaken: personeelsverloop | Automotive Online

Hr zaken: personeelsverloop

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het managementteam dacht dat het probleem zat in de arbeidsvoorwaarden. Medewerkers die wij ernaar vroegen kwamen echter met totaal andere verklaringen, zoals onduidelijkheid van het management over beslissingen, weinig doorgroeimogelijkheden, weinig zelfstandigheid en een gebrek aan waardering. De beloning kwam pas als laatste factor aan bod. Werkgevers kunnen zich in crisistijden nog dit soort gedrag veroorloven, maar als de markt aantrekt is de kans groot dat goede mensen vertrekken. Ga dus in gesprek, vraag gewoon eens wat iemand beweegt, en leg uit waarom je bepaalde beslissingen neemt. Spreek je waardering uit als je medewerker dit verdient. Dit geldt ook voor flexibele krachten. Toch wordt er maar weinig gepraat. Er is vaak sprake van koudwatervrees, terwijl het zeer verhelderend kan werken en erg gewaardeerd wordt.

Tot slot: groei gaat niet altijd om promotie en meer salaris. Groei is ook het verkrijgen van meer belangrijke taken of meer zelfstandigheid; het hoeft niet altijd om een nieuwe of hogere functie te gaan. Bespreek het. Met iedereen in het bedrijf, want dit geldt voor alle functies. Ook de hogere manager heeft recht op input van zijn leidinggevende.

Richard Zwarter is manager automotive bij Consolid, r.zwarter@consolid.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.