Nieuwe post

Redactie Redactie
• Laatste update:

Smid woont met zijn vrouw en hun zoontje van 2 in Zwolle. Ook zijn zoon van 21 uit een eerder huwelijk woont bij hen. Smid heeft nog een zoon van 15 en een dochter van 18.

U heeft geen directiefunctie meer en gaat nog maar twee dagen bij Glasgarage werken. Gaat u een sabbatical houden?

Nee, allerminst. Ik ga een drukke periode tegemoet. Ten eerste omdat we volgende maand gezinsuitbreiding verwachten. En ten tweede omdat ik me nu vol op mijn IT-bedrijf ga storten.

Een IT-bedrijf? Dat is een heel andere tak van sport.

Klopt, ik ben daar vijftien jaar geleden in gerold en heb er mijn hobby van gemaakt. Het is een beetje uit de hand gelopen maar ik vind het erg leuk om te doen. Met mijn directiefunctie bij Glasgarage ‘ernaast’, kreeg ik het gevoel dat ik vijf ballen in de lucht moest houden. Er was geen vrije tijd meer voor een privéleven.

Daarom ben ik in gesprek gegaan met Glasgarage en zijn we samen tot deze oplossing gekomen. Ik ben blij dat ik deze twee droombanen nu kan combineren.

Maar nu moet u nog steeds de aandacht verdelen. Had u niet liever een keuze gemaakt en zich volledig op uw bedrijf gericht?

Dat zou ik jammer hebben gevonden. Glasgarage staat op een belangrijk punt. We zijn runner-up na Carglass en Autotaalglas. We hebben de ambitie om in 2020 twintig procent marktaandeel te hebben en kunnen dit ook waarmaken. Met de kennis en het netwerk dat ik heb opgebouwd, kan ik helpen die groei te realiseren.

Wat doet uw IT-bedrijf?

We ontwikkelen websites en webwinkels voor onder meer autobedrijven, maar we hebben ook advocaten, hoveniers, uitgevers, kapsalons en projectontwikkelaars als klant.

En dan krijgt u binnenkort ook nog uw vijfde telg. An sich al een hele managementklus.

Ik heb er wel zin in. Ik wil er straks echt van gaan genieten, het is naar verwachting de laatste. Maar, inderdaad, het wordt een drukke periode. Gelukkig hoeven we het niet alleen te doen. We zijn onlangs naar Zwolle verhuisd, dichter bij mijn ouders. Die vinden het heerlijk om te helpen met de kleinkinderen, en zijn erg betrokken. Ik zal als de baby er is natuurlijk ook mijn steentje bijdragen, maar laat ik me niet geëmancipeerder voordoen dan ik ben: de meeste zorg komt bij mijn vrouw te liggen, die overigens ook haar eigen IT-bedrijf heeft.

Jullie wonen nu in Zwolle, wat heeft u met die stad?

Ik ben er opgegroeid. Ik vind het leuk weer terug te zijn. Ik hoor wel van meer mensen die uit Zwolle komen dat ze graag terug willen.

Wat moeten bezoekers aan Zwolle echt zien?

Het heeft een leuk en toegankelijk centrum met een mooi theater. Het restaurant van Jonnie Boer (De Librije, red) is natuurlijk erg bekend, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik nog geen tijd heb gehad om de stad te herontdekken. We zijn een stukje kleiner gaan wonen en bij de verhuizing hadden we twee verhuiswagens vol met spullen. We zijn nog steeds bezig met dozen uitpakken en dingen uitzoeken. Verschrikkelijk. Als het aan mij ligt, was dit voorlopig de laatste keer dat we verhuizen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuwe post | Automotive Online

Nieuwe post

Redactie Redactie
• Laatste update:

Smid woont met zijn vrouw en hun zoontje van 2 in Zwolle. Ook zijn zoon van 21 uit een eerder huwelijk woont bij hen. Smid heeft nog een zoon van 15 en een dochter van 18.

U heeft geen directiefunctie meer en gaat nog maar twee dagen bij Glasgarage werken. Gaat u een sabbatical houden?

Nee, allerminst. Ik ga een drukke periode tegemoet. Ten eerste omdat we volgende maand gezinsuitbreiding verwachten. En ten tweede omdat ik me nu vol op mijn IT-bedrijf ga storten.

Een IT-bedrijf? Dat is een heel andere tak van sport.

Klopt, ik ben daar vijftien jaar geleden in gerold en heb er mijn hobby van gemaakt. Het is een beetje uit de hand gelopen maar ik vind het erg leuk om te doen. Met mijn directiefunctie bij Glasgarage ‘ernaast’, kreeg ik het gevoel dat ik vijf ballen in de lucht moest houden. Er was geen vrije tijd meer voor een privéleven.

Daarom ben ik in gesprek gegaan met Glasgarage en zijn we samen tot deze oplossing gekomen. Ik ben blij dat ik deze twee droombanen nu kan combineren.

Maar nu moet u nog steeds de aandacht verdelen. Had u niet liever een keuze gemaakt en zich volledig op uw bedrijf gericht?

Dat zou ik jammer hebben gevonden. Glasgarage staat op een belangrijk punt. We zijn runner-up na Carglass en Autotaalglas. We hebben de ambitie om in 2020 twintig procent marktaandeel te hebben en kunnen dit ook waarmaken. Met de kennis en het netwerk dat ik heb opgebouwd, kan ik helpen die groei te realiseren.

Wat doet uw IT-bedrijf?

We ontwikkelen websites en webwinkels voor onder meer autobedrijven, maar we hebben ook advocaten, hoveniers, uitgevers, kapsalons en projectontwikkelaars als klant.

En dan krijgt u binnenkort ook nog uw vijfde telg. An sich al een hele managementklus.

Ik heb er wel zin in. Ik wil er straks echt van gaan genieten, het is naar verwachting de laatste. Maar, inderdaad, het wordt een drukke periode. Gelukkig hoeven we het niet alleen te doen. We zijn onlangs naar Zwolle verhuisd, dichter bij mijn ouders. Die vinden het heerlijk om te helpen met de kleinkinderen, en zijn erg betrokken. Ik zal als de baby er is natuurlijk ook mijn steentje bijdragen, maar laat ik me niet geëmancipeerder voordoen dan ik ben: de meeste zorg komt bij mijn vrouw te liggen, die overigens ook haar eigen IT-bedrijf heeft.

Jullie wonen nu in Zwolle, wat heeft u met die stad?

Ik ben er opgegroeid. Ik vind het leuk weer terug te zijn. Ik hoor wel van meer mensen die uit Zwolle komen dat ze graag terug willen.

Wat moeten bezoekers aan Zwolle echt zien?

Het heeft een leuk en toegankelijk centrum met een mooi theater. Het restaurant van Jonnie Boer (De Librije, red) is natuurlijk erg bekend, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik nog geen tijd heb gehad om de stad te herontdekken. We zijn een stukje kleiner gaan wonen en bij de verhuizing hadden we twee verhuiswagens vol met spullen. We zijn nog steeds bezig met dozen uitpakken en dingen uitzoeken. Verschrikkelijk. Als het aan mij ligt, was dit voorlopig de laatste keer dat we verhuizen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.