Nieuwe post

Redactie Redactie
• Laatste update:

Casper is getrouwd met Frauke, heeft twee kinderen en verhuist binnenkort naar Amsterdam.

Het is een hectische tijd voor je, hè?

Nogal ja. Een nieuwe baan en een verhuizing. In juli, als de school van mijn oudste zoon is afgelopen, remigreren we. Tot die tijd ben ik van maandag tot en met vrijdag in Nederland en rijd ik naar Duitsland voor het weekend. We hebben ook nog een twee maanden oude baby, dus dat is best pittig voor mijn vrouw. Maar we hebben hier samen voor gekozen en deze situatie is gelukkig maar tijdelijk.

Je hebt de afgelopen jaren in Duitsland gewoond en gewerkt. Blij weer in Nederland aan de slag te gaan?

Jawel, ik vind in Nederland de snelle en directe manier van beslissingen nemen, en de informele omgang met de mensen uit mijn team erg prettig. Maar ik zal ook de Duitse consequentheid en gedrevenheid om beslissingen door te voeren missen. En natuurlijk de opgebouwde vriendschappen.

Hoe besteed je je vrije tijd?

Toen ik nog in Duitsland werkte, ging ik vaak weekenden skiën met vrienden. Maar sinds de geboorte van onze dochter staat de schaarse vrije tijd op dit moment in het teken van de familie en vooral leuke dingen doen met onze oudste zoon. Familie is een heel belangrijke factor in mijn leven. Het zorgt voor de juiste balans om juist na een dag hard werken met andere belangrijke dingen bezig te zijn. Het leert je daarnaast relativeren als het zakelijk eens een keer tegen zit.

Waar ben je trots op?

Op de behaalde resultaten bij Mercedes- Benz van de afgelopen jaren op het gebied van afzet, marktaandeel en klanttevredenheid. In mijn laatste functie werkte ik met verschillende culturen en dat was leerrijk en plezierig. Maar ik vind de stap terug naar Nederland ook zeer positief.

Als je een baan buiten de autobranche zou moeten kiezen, wat zou dat dan zijn?

Het lijkt mij spannend om eens in de keuken van de afdeling productontwikkeling bij een bedrijf als Google te kijken. De veranderingen gaan daar zo snel en hebben zo'n grote invloed op het toekomstige klantengedrag. Maar daarna zou ik toch weer snel terug gaan naar de automobielindustrie om de opgedane kennis te vertalen naar onze sector.

En hoe ziet je carrière er over twintig jaar uit?

Waarschijnlijk ben ik dan bezig met mijn laatste opdracht binnen de wereldwijde Mercedes- Benz organisatie. Mocht er interesse zijn, ben ik dan de jonge generatie managers aan het coachen. Voor de rest hoop ik dan ook de mooie reizen te kunnen maken waar ik nu niet aan toe kom. Australië staat nog hoog op mijn lijstje.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuwe post | Automotive Online

Nieuwe post

Redactie Redactie
• Laatste update:

Casper is getrouwd met Frauke, heeft twee kinderen en verhuist binnenkort naar Amsterdam.

Het is een hectische tijd voor je, hè?

Nogal ja. Een nieuwe baan en een verhuizing. In juli, als de school van mijn oudste zoon is afgelopen, remigreren we. Tot die tijd ben ik van maandag tot en met vrijdag in Nederland en rijd ik naar Duitsland voor het weekend. We hebben ook nog een twee maanden oude baby, dus dat is best pittig voor mijn vrouw. Maar we hebben hier samen voor gekozen en deze situatie is gelukkig maar tijdelijk.

Je hebt de afgelopen jaren in Duitsland gewoond en gewerkt. Blij weer in Nederland aan de slag te gaan?

Jawel, ik vind in Nederland de snelle en directe manier van beslissingen nemen, en de informele omgang met de mensen uit mijn team erg prettig. Maar ik zal ook de Duitse consequentheid en gedrevenheid om beslissingen door te voeren missen. En natuurlijk de opgebouwde vriendschappen.

Hoe besteed je je vrije tijd?

Toen ik nog in Duitsland werkte, ging ik vaak weekenden skiën met vrienden. Maar sinds de geboorte van onze dochter staat de schaarse vrije tijd op dit moment in het teken van de familie en vooral leuke dingen doen met onze oudste zoon. Familie is een heel belangrijke factor in mijn leven. Het zorgt voor de juiste balans om juist na een dag hard werken met andere belangrijke dingen bezig te zijn. Het leert je daarnaast relativeren als het zakelijk eens een keer tegen zit.

Waar ben je trots op?

Op de behaalde resultaten bij Mercedes- Benz van de afgelopen jaren op het gebied van afzet, marktaandeel en klanttevredenheid. In mijn laatste functie werkte ik met verschillende culturen en dat was leerrijk en plezierig. Maar ik vind de stap terug naar Nederland ook zeer positief.

Als je een baan buiten de autobranche zou moeten kiezen, wat zou dat dan zijn?

Het lijkt mij spannend om eens in de keuken van de afdeling productontwikkeling bij een bedrijf als Google te kijken. De veranderingen gaan daar zo snel en hebben zo'n grote invloed op het toekomstige klantengedrag. Maar daarna zou ik toch weer snel terug gaan naar de automobielindustrie om de opgedane kennis te vertalen naar onze sector.

En hoe ziet je carrière er over twintig jaar uit?

Waarschijnlijk ben ik dan bezig met mijn laatste opdracht binnen de wereldwijde Mercedes- Benz organisatie. Mocht er interesse zijn, ben ik dan de jonge generatie managers aan het coachen. Voor de rest hoop ik dan ook de mooie reizen te kunnen maken waar ik nu niet aan toe kom. Australië staat nog hoog op mijn lijstje.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.